Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Aanleg Ritspad® in Amsterdam

Op maandag 2 december start de aanleg van het Ritspad®. In opdracht van Port of Amsterdam leggen we een betonfietspad, van ruim een kilometer lang, aan langs de Aziëhavenweg. Op 20 december is het pad gereed. De groenwerkzaamheden voeren we begin 2020 uit. 

Re-use

Het innovatieve product van Schagen Infra, het Ritspad®, is een betonfietspad dat we monoliet aanbrengen. Maar de mogelijkheid bestaat om het na een opbreking te herstellen of te verplaatsen. Hierdoor passen we de meest hoogwaardige vorm van hergebruik toe (re-use).

Lage MKI-score

We voegen vezels toe aan het betonmengsel, zodat we de dikte van de betonverharding reduceren (reduce). Het CO2-arme betonmengsel is voorzien van hergebruikt betongranulaat, dat lokaal beschikbaar is. Door deze maatregelen heeft het geheel een zeer lage MKI-score.

Ritspad®

Tijdens de aanleg van het Ritspad® storten we een randvoorziening mee in de constructie. Op deze manier is het pad na een opbreking eenvoudig te herstellen of als geheel te verplaatsen. Benieuwd hoe dit precies werkt? Dat wordt uitgelegd in onderstaande animatievideo:

App

Download de app Schagen Infra, volg Ritspad® Amsterdam en blijf op de hoogte van het project!