Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Aanleg verdiepte kruising N34

  • N34
  • N34
  • N34
  • N34

De combinatie FLOOW realiseert op de provinciale weg N34 nieuw asfalt en ongelijkvloerse kruisingen. Om de werkzaamheden aan de weg vlot en veilig uit te kunnen voeren, is de N34 tussen het kruispunt J.C. Kellerlaan tot aan de N343 (Haardijk) van 9 tot en met 27 oktober afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn onderdeel van de ombouw van de N34 tot een regionale stroomweg. Tijdens deze eerste afsluiting gelden er verschillende omleidingsroutes, die met borden worden aangegeven.

Special

De ‘special’ van het project is de start van de aanleg van de ongelijkvloerse kruising van de J.C. Kellerlaan met de N34, een ontwerp waar de infra-man erg trots op is. ,,Daar komen twee rotondes. De J.C. Kellerlaan zal verhoogd worden, en de N34 wordt daar verdiept in de grond gebracht. Het wordt geen tunnel, maar ook geen echt viaduct”, legt projectleider Erwin Meijberg van aannemerscombinatie FLOOW uit. Wel is het het grootste ‘kunstwerk’ van het hele project. Qua ontwerp ook nog eens bijzonder om te zien met een terrasvormig uiterlijk van de verdiepte aanleg.

Verdieping

,,Om de bereikbaarheid voor het lokale verkeer zo goed mogelijk te houden gedurende de klus, wordt bij die kruising een tijdelijke ‘bypass’ aangelegd waardoor het verkeer vanaf de Hardenbergse kant de N34 richting Coevorden kan bereiken. De verdieping en rotondes kunnen we pas in het voorjaar gaan aanleggen. Wel kunnen we in deze fase al beginnen met grondwerk, zodat de afsluiting straks bij de aanleg van de rotondes minder lang zal duren.”

In het voorjaar volgt een iets langere afsluiting van het wegvak tussen de Witte Paal en de Haardijk (N343) om daar de weg te verbreden en de tunnels aan te leggen bij de Lentersdijk, Willemsdijk en de Boshoek. In het najaar van 2018 zal de weg vervolgens tussen de J.C. Kellerlaan en de grens met Drenthe gedurende langere tijd afgesloten zijn. De diverse omleidingsroutes worden op alle toegangswegen aangegeven.

Regionale stroomweg

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan het verbeteren van de wegen. Eén van die wegen is de N34, een belangrijke schakel tussen het noordoosten van de provincie Overijssel en het zuidoosten van de provincie Drenthe. De N34 wordt ingericht als regionale stroomweg, wat betekent dat verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct. De uitritten van woningen krijgen een aansluiting op de parallelweg. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met 100 kilometer per uur doorrijden.

Combinatie FLOOW

De combinatie FLOOW bestaat uit Schagen Infra, Salverda Bouw en Reef Infra. De aannemerscombinatie heeft een speciale app ontwikkeld om de omgeving op de hoogte te houden van het project: de Omgevingsapp N34.