Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Adoptie pasgeboren olifantje uit ARTIS

  • olifant artis
  • olifant artis
  • olifant artis
  • olifant artis

Het olifantenkalf, dat op maandag 4 mei is geboren in ARTIS, is geadopteerd door Salverda Bouw en Schagen Infra. De naam voor het pasgeboren olifantje, een mannetje, is nog niet bekend gemaakt.

Halfbroer van Yindee

Vrijdag 8 mei zette hij zijn eerste stapjes in het buitenverblijf van ARTIS. Het olifantje is een halfbroertje van de Aziatische olifant Yindee, die wij al in 2018 adopteerden. Er leven nu vijf Aziatische olifanten in ARTIS; de matriarch, haar twee dochters, de mannelijke bul en het nieuwe olifantenkalf.

Maatschappelijke bijdrage

Schagen Groep vindt het belangrijk om ook in onze hoofdstad, waar wij al vele jaren diverse projecten in uitvoering hebben, een maatschappelijke bijdrage te leveren. Met deze adoptie wordt dierenpark ARTIS ondersteund in bijvoorbeeld fok- en herintroductieprogramma’s voor een van de bedreigde diersoorten die ARTIS rijk is. En we leveren hiermee een bijdrage aan nieuwe, betere en ruimere verblijven.

Meer informatie?

Meer informatie over de Aziatische olifant is te vinden op de website van ARTIS en uiteraard is een bezoek aan het dierenpark in Amsterdam de moeite waard.