Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Betonnen fietspad langs de N331

  • N331
  • N331

Langs de N331 tussen Hasselt en Zwartsluis leggen we een betonnen fietspad aan. Het bestaande asfaltpad was verouderd en leverde gevaarlijke situaties op voor fietsers. Vanochtend gaf wethouder Maarten Slingerland het officiële startschot van het project.

Met de aanleg van het fietspad gaat een langgekoesterde wens in vervulling, zegt de wethouder. “Het is een recreatief pad met prachtig uitzicht op de uiterwaarden en het Zwarte Water. Onze bewoners en ook toeristen kunnen hier genieten van de mooie omgeving.’

Duurzame oplossing

Het nieuwe pad wordt aangelegd vanaf gemaal Kostverlorenzijl in Zwartsluis tot gemaal Kloosterzijl aan De Velde, richting Hasselt. Doordat het drie meter breed is, kunnen fietsers elkaar straks veilig passeren.

Een betonverharding is een duurzame oplossing. Betonpaden hebben weinig onderhoud nodig en de levensduur is lang. Betonverhardingen zijn uitermate geschikt in een omgeving met een minder draagkrachtige ondergrond, zoals ook op deze locatie het geval is.

Fietspad in oktober gereed

Donderdag 2 september gaf wethouder Slingerland het officiële startschot van het project, waar op dat moment het beton werd aangebracht. Het projectteam van Schagen Infra lichtte toe hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden. Nadat het beton is uitgehard, worden de bermen afgewerkt en ingezaaid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in oktober gereed.