Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Circulair betonnen fietspad Steenwijk-Kalenberg

Tussen Steenwijk en Kalenberg verving Schagen Infra de betonverharding van het fietspad langs het water. Een bijzonder project, aangezien het bestaande pad als grondstof werd gebruikt voor de nieuwe verharding. 

Toekomstbestendig

In de gemeente Steenwijkerland liggen veel smalle fietspaden. De infrastructuur is niet meer ingericht op het aantal fietsers en de snelheid ervan. Daarom besloot de gemeente een aantal paden te verbreden. Schagen Infra mocht de betonverharding van het pad tussen Steenwijk en Kalenberg vervangen en verbreden van 1,5 naar 2,5 meter.

Circulaire werkwijze

Het oude fietspad is opgebroken en per schip naar ons terrein in Hasselt gebracht. Hier zijn de betonbrokken gebroken tot betongranulaat. In onze eigen betoncentrale, de BCH, verwerkten we het betongranulaat in het nieuwe betonmengsel. In totaal bestaat dertig procent van het nieuwe fietspad uit betongranulaat afkomstig van het oude pad. Hoe dit precies in zijn werk ging, is te zien in de video:

Fietspad Ossenzijl-Kalenberg-Wetering

In dezelfde omgeving voerden we nog een project uit. We vervingen het asfaltfietspad langs het water in Ossenzijl, Kalenberg en Wetering door beton. Beide fietspaden kunnen weer jarenlang mee. Er ligt een prachtige fietsroute in het gebied voor bewoners, bezoekers en toeristen.