Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Infra deelnemer van Bewuste Bouwers

  • bewuste bouwers
  • bewuste bouwers
  • bewuste bouwers
  • bewuste bouwers

Schagen Infra is sinds dit voorjaar deelnemer van Bewuste Bouwers. Een bewuste keuze, aangezien Bewuste Bouwers handvatten geeft om het imago van de sector te verbeteren. Daarnaast helpt het medewerkers nog bewuster te worden van de omgeving waarin we werken.

“Samen maken we morgen is niet voor niets sinds 2014 onze nieuwe slogan”, aldus directeur Gert Brunink. Hij geeft aan dat werken in de wegenbouw de afgelopen jaren een grote verandering heeft doorgemaakt. “Vroeger sloot je de hele weg af en voerde je het werk uit. Tegenwoordig gaat er geen klinker de grond uit voordat de hele omgeving geïnformeerd is en per fase weet wat er gaat gebeuren. Eén van de belangrijkste punten voordat wij starten met onze werkzaamheden is dan ook het betrekken van de omgeving bij ons project. Samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en de omgeving maken we het werk.”

Voor Schagen Infra is het eerste Bewuste Bouwers-project inmiddels gestart. Na het doorlopen van de pijlers die aan de grondslag van de methodiek liggen, Bewust, Veilig, Milieu, Verzorgd en Sociaal, blijkt dat de door Schagen Infra gehanteerde standaard werkwijze al voor een groot deel aan de normen van Bewuste Bouwers voldoet. “Maar de vijf pijlers dagen medewerkers uit om hoog te scoren op het project. Het maakt ze nog bewuster van de omgeving waarin we werken”, aldus Brunink.

Meer informatie is te vinden op de website van Bewuste Bouwers.