Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Betonverhardingen

Een wegenbouwactiviteit waarmee Schagen Infra zich onderscheidt van andere wegenbouwbedrijven is de productie én verwerking van beton in wegen en (fiets-)paden en bij speciale toepassingen. Schagen Infra adviseert, maakt constructieberekeningen en voert eventueel terreinmetingen uit. Wij produceren beton voor onze projecten zoveel mogelijk in onze eigen Betoncentrale in Hasselt (BCH), die ISO 14001 gecertificeerd is en levert onder het CSC-certificaat. Algemene informatie over beton is te vinden op de website van Betoninfra.

Productie van beton

Schagen InfraBetoncentrale is gespecialiseerd in het aanbrengen van betonverharding en gebruikt zo veel mogelijk beton uit de eigen betoncentrale. Gecertificeerd beton, van hoogwaardige kwaliteit.

De BCH ligt ideaal aan groot vaarwater. Schagen Infra beschikt over een eigen, modern ingericht laboratorium, zodat wij een optimaal product kunnen leveren tegen een zeer concurrerende kostprijs.

Verwerking van beton

Het machinepark betonverhardingvan Schagen Infra voor het verwerken van beton is uniek. Zo beschikken wij over diverse slipformpavers en afwerkmachines met een verwerkingsbreedte van 10 centimeter tot 10 meter! Schagen Infra werkt voornamelijk met zelf ontwikkelde afwerkmachines die uniek zijn in Nederland. Met deze machines zijn wij bijvoorbeeld in staat fiets- en kavelpaden aan te leggen in moeilijk begaanbaar gebied of in bosrijke omgevingen, waarbij zeer weinig werkruimte aanwezig is. Schagen Infra legt alle betonwegen en -paden volautomatisch aan. Het beton wordt in één keer exact op maat aangebracht, verdicht en onder profiel afgewerkt. Ook de toplaag en randen werken wij meteen af. Om de stroefheid van het wegdek te bevorderen brengen we textuur aan, gevolgd door een curing compound waarmee wij uitdroging voorkomen in de eerste periode na het aanbrengen. Schagen Infra beschikt over betonafwerkmachines waarmee we heel precies werken, zodat we beschadigingen voorkomen. Een betonverharding is een duurzame oplossing, vooral voor zwaarbelaste terreinen en in gebieden met een minder draagkrachtige ondergrond. Afhankelijk van toekomstig gebruik brengen wij deze verhardingen aan bovenop de natuurlijke ondergrond. Of we voorzien ze van een fundering.

Speciale toepassingen

De kwaliteit van beton maakt wegen, paden en bermen veiliger voor weggebruikers. Alle wegen en verhardingen hebben opsluitingen en begrenzingen nodig. De behoefte aan sterke, zware opsluitingen is, als gevolg van steeds zwaardere voertuigen en de toegenomen verkeersdruk, aanzienlijk toegenomen. Schagen Infra brengt de benodigde lijnvormige betonconstructies aan, zoals opsluitbanden, goten, voertuigkeringen, middengeleiders en bermbeton. De vraag naar prints op beton neemt toe, zoals de rammelstrook aan de binnenzijde van rotondes en de middengeleiders in het wegdek. Ook leveren we betonmortel bestemd voor vloeistofdichte betonconstructies. Wij zijn dankzij onze betonmachines in staat om deze constructies in één werkgang te realiseren. Wij denken mee over duurzame toepassingen die de veiligheid verhogen.

Contact


Heinrich Weitkamp Calculator beton 038 - 477 17 41
Stuur een e-mail