Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Voegovergangen

Overgangen van kunstwerken naar de aardebaan noemen we voegovergangen. Kunstwerken krimpen en zetten uit onder invloed van temperatuurwisselingen. Voegovergangen vangen deze bewegingen op. Daarnaast zorgen ze voor de bescherming van de onderliggende betonconstructie. 

Schijnvoegen

We passenschijnvoeg 1 schijnvoegen toe wanneer een verharding overgaat naar een kunstwerk, zoals een brugdek of tunnel. Hiertussen kan zetting optreden, wat leidt tot scheuren in de verharding. Daarom maken we ter plaatse van de overgang een zaagsnede, die we vullen met bitumineuze voegvulling. Dit noemen we een schijnvoeg. Schijnvoegen voorkomen wilde scheurvorming bij kleine lengteveranderingen.

Thermajoint

Schade tussen een asfaltconstructie en betonnen kunstwerken, bijvoorbeeld in tunnels en bij bruggen, is snel veroorzaakt. Schagen Infra brengt de Thermajoint aan als een schijnvoeg niet voldoende is om de dilatatie op te nemen. De Thermajoint is een traditionele bitumineuze voegovergang. Door toepassing van de Thormajoint wordt een veilige en comfortabele passage van het verkeer gewaarborgd en wordt de onderliggende constructie goed beschermd. De Thermajoint is een voegovergangconstructie die de werking van het kunstwerk tot wel 25 millimeter opneemt. Daarnaast is de voeg flexibel en waterdicht.

Silent Joint®

Schagen Infra bouwt duurzame en Silent Joint®: duurzame en stille voegovergangengeluidsarme voegovergangen op bruggen en viaducten in de vorm van Silent Joint®. Bij deze duurzame, bitumineuze voegovergang zorgen spiraalveren tussen stalen hoekprofielen voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de totale breedte van de voegovergang. De hoekprofielen voorkomen schade in het hechtvlak tussen het asfalt en de voegovergang.

 

Contact


Harry Oosterwijk Projectleider 038 - 477 17 41
Stuur een e-mail