Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Asfaltverhardingen

  • asfaltcentrale
  • asfalt n34
  • asfalt
  • asfaltcentrale
  • asfalt n34
  • asfalt

Elke asfaltverharding is anders. Met name de intensiteit (hoeveelheid) en belasting (gewicht) zijn bepalend voor de opbouw van de weg. De ene weg is geschikt voor zwaar verkeer, de andere reduceert geluid of is vloeistofdicht. We adviseren je graag over de mogelijkheden per project en locatie. Ons aanbod op het gebied van asfalt is groot: van de productie en leverantie tot transport, verwerking en onderhoud.

Productie van asfalt

Op het terrein van ons hoofdkantoor in Hasselt is onze eigen asfaltcentrale te vinden: de Menginstallatie Overijssel (MIO). Ook nemen we deel in de Asfaltcentrale Overbetuwe (ACOB) in Huissen. Beide centrales liggen aan groot vaarwater. Zo zijn we verzekerd van een goede aanvoer van grondstoffen. Ook de productie- en opslagcapaciteit is groot. We hebben diverse soorten steenslag op voorraad.

Hergebruik

Voordat we op een bestaande asfaltverharding werkzaamheden uitvoeren, doen we onderzoek naar teerhoudende asfaltlagen volgens de richtlijnen van de CROW-publicatie 210. Treffen we teerhoudend asfalt aan? Dan wordt dit bij de uitvoering selectief gefreesd en afgevoerd naar erkende verwerkers. Niet-teerhoudend asfalt gebruiken we opnieuw en gaat terug naar de asfaltcentrales. Zo kunnen we asfalt produceren op een duurzame manier. Inmiddels bestaat 60% van het asfalt dat we aanbrengen in de onder- en tussenlagen uit hergebruikt asfalt. Uiteraard passen we ook recycling toe in de deklagen. De hoeveelheid is afhankelijk van de toepassing van de verharding.

Verwerking van asfalt

Asfalt verwerken we met onze eigen machines, die voldoen aan de actuele eisen op het gebied van emissie. Met onze machines zijn we inzetbaar op de meest uiteenlopende projecten. Smalle fietspaden voorzien we van asfalt met onze minipavers. Op grote terreinen zetten we meerdere pavers naast elkaar in en brengen we het asfalt in één werkgang aan. Voor, tijdens en na verwerking voeren we kwaliteitscontroles uit. Zo beheersen we het verwerkingsproces en bereiken we het gewenste eindresultaat. Nieuwsgierig naar onze asfaltprojecten?

Speciale toepassingen

Naast de standaard asfaltmengsel die we toepassen, stellen we continu mengsels samen voor specifieke locaties. Zo kennen we asfalt in allerlei kleuren en asfalt dat weerstand biedt tegen vervorming. Kunnen wij je helpen bij het maken van een keuze of ben je op zoek naar eerlijk advies? Neem dan contact op.

Contact

Leroy Brandenburg

Technoloog


T. 038 - 477 17 41
E. Stuur een e-mail

Recente projecten