Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Zwaarbelast asfalt

  • Asfalt met vezels
  • Asfalt met vezels

Elke locatie vraagt om een andere asfaltverharding. Zo vragen zwaarbelaste wegen en industriële toepassingen om specifieke mengsels die schade aan de verharding voorkomen. Daarvoor hebben we meerdere opties.

Hoogstabiel asfalt

Hoogstabiel asfalt is geschikt voor bedrijven- en opslagterreinen en op stortplaatsen. We maken gebruik van gemodificeerde bitumen, die vervorming van het asfalt tegengaan, zoals oneffenheden en dwarsonvlakheid.

Combinatiedeklaag

Een combinatiedeklaag is een zeer stabiele asfaltlaag. Ook dit type voorkomt dwarsonvlakheid, oneffenheden en ribbelvorming. We brengen combinatiedeklagen aan bij opstelvakken van verkeersregelinstallaties en bij opstelplaatsen op bedrijfsterreinen waar puntlasten optreden. Dat zijn zeer lokale belastingen die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door de poten van stellingen of bij de opslag van containers.

Scheurvertragend asfalt

Minder materiaal aanbrengen en wel dezelfde kwaliteit behalen. Dat is mogelijk met ons product Schagen Reinforced Asphalt (SRA): vezelversterkt asfalt. SRA is geschikt voor zwaarbelaste verhardingen en op locaties waar de ondergrond een lage draagkracht heeft.

Bij traditionele wapeningssystemen brengen we de wapening aan tussen twee asfaltlagen. Bij SRA is de wapenende werking verwerkt in het hele asfaltmengsel. Hierdoor gebruiken we minder materiaal en besparen we op grondstoffen. De vezels kunnen we toepassen in zowel asfaltdeklagen als tussenlagen.

Spoorvorming ontstaat door samendrukking van het asfalt. De vezels verbeteren de sterkte-eigenschappen, wat samendrukking tegengaat. Daarnaast vertragen de vezels in het mengsel scheurvorming van het wegdek. Het productieproces wordt niet verstoord door de toepassing van de vezels. Daarnaast verwerken we het asfalt op dezelfde manier als ‘traditioneel’ asfalt. Een groot voordeel op het gebied van circulariteit is dat het asfalt volledig herbruikbaar is.

Contact

Leroy Brandenburg

Technoloog


T. 038 - 477 17 41
E. Stuur een e-mail

Recente projecten