Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Reflexcrete

  • reflexcrete glasparels
  • reflexcrete glasparels
  • reflexcrete glasparels
  • reflexcrete glasparels
  • reflexcrete glasparels
  • reflexcrete glasparels

De zichtbaarheid van een weg in het donker is van groot belang voor de veiligheid van het verkeer. Door een betonstrook in te strooien met glasparels, is de kans een stuk kleiner dat voertuigen in het donker onbedoeld van de weg raken. Reflexcrete is reflecterende bermverharding: een veilige oplossing op donkere wegen. 

Glasparels

Op sommige wegen is weinig tot geen openbare verlichting aanwezig. Daar zijn weggebruikers aangewezen op de verlichting van het eigen voertuig. Schagen Infra brengt veel beton aan. Bijvoorbeeld in bermen om sporen in bermen te voorkomen en de levensduur van asfaltwegen te verlengen. Ook maken we wegen hierdoor veiliger. Door stroken bermverharding te voorzien van glasparels, zijn de contouren van de weg goed zichtbaar in het donker.

Veilige oplossing

In het donker reflecteert de strook glasparels alleen als er autolampen of fietsverlichting op schijnen. Vooral op landwegen en in het buitengebied biedt het reflecterende beton een veilige oplossing, omdat deze wegen vaak minder of zelfs helemaal niet verlicht worden. Maar ook in gevaarlijke bochten worden de contouren van de weg door een oplichtende strook duidelijk zichtbaar.
Daarnaast is het mogelijk om bij drempels een bredere strook glasparels aan te brengen. Zo kunnen weggebruikers de drempel in het donker goed zien.

Contact

Marc van der Weide

Technoloog / adviseur


T. 038 - 477 17 41
E. Stuur een e-mail

Recente projecten