Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

White Topping

  • white topping aanbrengen
  • foto white topping
  • white topping aanbrengen
  • foto white topping

Een goed alternatief voor onderhoud aan bestaande asfaltfietspaden is het overlagen met beton. Dit noemen we White Topping. Geschikt voor paden met boomwortelschade, ernstige rafeling en scheurvorming. 

Dunne betonoverlaging 

Het White Topping-principe betekent dat er een dunne laag beton over de bestaande verharding wordt aangebracht. Vernieuwend is dat er in het betonmengsel kunststof vezels zitten. Deze maken het beton extra sterk. Hierdoor is het aanbrengen van slechts een dunne laag voldoende. Dit bespaart grondstoffen en met deze oplossing is de CO2-belasting minder dan bij een traditionele oplossing. Een ander voordeel is dat er geen ingrijpende maatregelen nodig zijn aan de bestaande verharding. De topping kan er zo overheen. Het toegepaste beton is ook in de toekomst 100% herbruikbaar.

Werkwijze

Een groot voordeel van White Topping is dat er geen ingrijpende maatregelen nodig zijn aan de bestaande verharding. Het is niet nodig de gehele asfaltconstructie te verwijderen. We frezen de
bestaande asfaltconstructie in de gewenste hoogte en het gewenste profiel. Over het gefreesde asfalt leggen we de dunne betonlaag aan. Zo ontstaat er een goed hechtvlak tussen het beton en het asfalt.

Maatwerk

De keuze voor White Topping is maatwerk en afhankelijk van de bestaande situatie. Van belang is de dikte van het asfalt en de staat en omvang van de huidige asfaltverharding. Ook de  verkeersintensiteit en -belasting nemen we mee in het keuzeproces.

Contact

Marc van der Weide

Technoloog / adviseur


T. 038 - 477 17 41
E. Stuur een e-mail

Recente projecten