Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Fietspad langs Van Starkenborghkanaal gereed

  • openingshandeling fietspad van starkenborghkanaal
  • openingshandeling fietspad van starkenborghkanaal
  • openingshandeling fietspad van starkenborghkanaal
  • openingshandeling fietspad van starkenborghkanaal

In een maand tijd legde Schagen Infra in opdracht van de gemeente Zuidhorn een betonnen fietspad aan langs het Van Starkenborghkanaal tussen Zuidhorn en Aduard.

Openingshandeling

Wethouders Henk Bakker, Bert Nederveen en Fred Stol voerden de openingshandeling uit door met duurzame, houten fietsen gebruik te maken van het nieuwe pad. Alle drie wethouders fietsen veel, zowel naar het gemeentehuis als naar overleggen met dorpsbelangenverenigingen, ondernemers en bijvoorbeeld inwoners. Ook in hun vrije tijd pakken zij geregeld de fiets. Ze geven dan ook aan blij te zijn met de nieuwe fietsverbinding langs een mooie strook natuur en cultuur van de gemeente Zuidhorn.

Locatie

Het betonnen pad is 2,2 kilometer lang en 2 meter breed. Het loopt vanaf de brug Noordhorn-Zuidhorn langs de zuidzijde van het kanaal en sluit aan op het Aduard 800 pad bij de Spanjaardsdijk Zuid. De aanleg is mede mogelijk gemaakt door het Waterschap Noorderzijlvest, dat de grond langs het kanaal beschikbaar heeft gesteld.

Dankwoord

Wethouder Fred Stol: “Het is altijd weer een puzzel alle betrokken partijen bij een nieuw fietspad op een lijn te krijgen. Na het fietspad Aalsum- Electra, ’t Hornpad en ’t Poffertpad is het weer gelukt ons fietsroutenetwerk uit te breiden. Dit met dank aan het Waterschap en een financiële bijdrage van de raad.” Ook wethouder Henk Bakker is content met het nieuwe pad: “Met deze uitbreiding hopen we dat nog meer mensen de fiets pakken in plaats van de auto; duurzaam en goed voor het klimaat. “Daarbij is fietsen ook nog eens heel gezond”, vult wethouder Bert Nederveen aan.