Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Gemeente Eemsdelta en Schagen Infra tekenen bouwteamovereenkomst

  • Appingedam - Eemsdelta - Woldweg
  • Appingedam - Eemsdelta - Woldweg

Op woensdag 20 juli ondertekenden de gemeente Eemsdelta en Schagen Infra de bouwteamovereenkomst voor het project Herontwikkeling Woldweg. De komende maanden gaan we als team aan de slag om de plannen voor de herontwikkeling verder uit te werken om te komen tot de realisatie van een rotonde op dit kruispunt. 

Herontwikkeling Woldweg

Het project Herontwikkeling Woldweg betreft het stuk van de Woldweg in Appingedam tussen de Burgemeester Klauckelaan en de Olingermeeden. De gemeente zorgt ervoor dat de verkeersstromen richting de (nieuwe) schoollocaties zo veilig mogelijk zijn. De Woldweg is één van de wegen die hiervoor gedeeltelijk aangepakt moet worden. De aanleg van een rotonde op dit stuk van de Woldweg zorgt er straks voor dat de verkeersstromen naar de schoolzone aan de Olingermeeden en ook naar Opwierde beter en veilig verlopen.

Klankbordgroep Woldweg

Op woensdag 20 juli heeft de eerste bijeenkomst met de klankbordgroep Woldweg plaatsgevonden. De klankbordgroep vertegenwoordigt de omwonenden, ouders en lokale ondernemers. Het bouwteam besprak met de klankbordgroep het voorlopig ontwerp. Eerder konden buurtbewoners en geïnteresseerden de plannen al inzien tijdens een informatiebijeenkomst.

Kijk voor meer informatie op eemsdelta.nl/herontwikkeling-woldweg.