Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Girlsday bij Schagen Infra

Donderdag 11 april was het Girlsday en kregen we bezoek van ruim dertig meiden uit Zwolle en Deventer.

Asfalt en beton

In samenwerking met de provincie Overijssel deed Schagen Infra net als voorgaande jaren mee aan Girlsday. Het programma begon met een korte introductie over de wegenbouw. Wat kun je bijvoorbeeld worden en kennen de meiden iemand die in de wegenbouw werkt? Daarna onderzochten we in het laboratorium waaruit asfalt bestaat. De groepen waren vooral onder de indruk van het aantal lagen asfalt: de boorkernen laten dit goed zien. Ook namen we een kijkje in het betonlaboratorium, waar de meiden zagen welke kleuren beton we kunnen produceren.

Rondleiding

Op het terrein in Hasselt testten we de weegbrug en lichtten we toe waarvoor deze gebruikt wordt. Ook bekeken we de verschillende soorten steenslag. Op het moment van de rondleiding werd er een schip in onze haven gelost. Via de transportband kwam het materiaal op de goede plaats terecht. Na het beklimmen van één van de bulten en een groepsfoto in de bak van de shovel was de tijd helaas alweer om.

Waarom Girlsday

Tijdens Girlsday openen door heel Nederland technische bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes nemen deel aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over technische werkzaamheden. Kortom: Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van techniek van dichtbij beleven. Volgend jaar verwachten we weer enthousiaste groepen te ontvangen!