Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Herinrichting Opwierde Appingedam

  • Herinrichting Opwierde Appingedam
  • Herinrichting Opwierde Appingedam

De wijk Opwierde in Appingedam is de laatste jaren flink vernieuwd. Er zijn oude woningen gesloopt, waarvoor nieuwbouw in de plaats is gekomen. Hierdoor vroeg het gebied tussen de Bur­ge­mees­ter Klauc­kel­aan en de Ge­org van Sak­sen­laan om een nieuwe inrichting. Hierbij is de bestrating aangepast en is er een mooie groenstrook met fiets- en looppaden aangelegd. Door deze aanpak komt het jongste Rijksmonument van Appingedam – de Molukse Kerk – nog beter tot zijn recht. Deze groene herinrichting hebben wij in opdracht van gemeente Eemsdelta uitgevoerd.

Wat hebben we gedaan?

Door de nieuwe inrichting van de wijk is de Harkenrothstraat opgeheven. Deze straat en het tussenliggende gedeelte zijn vervolgens opnieuw ingericht als park. Wij hebben op deze locatie de oude straatverharding verwijderd. Daarnaast is er in de groenstrook een nieuw loop- en fietspad aangelegd. Hierbij is gebruik gemaakt van asfalt, klinkerbestrating én halfverharding. Het groen laat nog even op zich wachten, dit wordt komend najaar aangeplant.

Hergebruik oude materialen

Om de klinkers van de Harkenrothstraat niet verloren te laten gaan, is ervoor gekozen deze te hergebruiken. Het volledige voetpad bestaat uit de oude klinkers van de Harkenrothstraat. Op deze manier krijgt het verwijderde materiaal een goed gebruikt tweede leven. En zo dragen we als Schagen Infra een steentje bij aan een circulaire economie.

Project in cijfers

Asfalt 102 ton
Halfverharding 170 m2
Halfverharding overlaagd 865 m2
Hergebruikte klinkers 420m2