Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Innovatiebijeenkomsten White Topping

De afgelopen weken waren we aanwezig op verschillende bijeenkomsten om ons innovatieve betonproduct White Topping onder de aandacht te brengen.

White Topping

Door White Topping reduceren we betondiktes. We voorzien het betonmengsel van kunststof vezels, die het beton versterken. Er zijn geen ingrijpende maatregelen nodig aan de bestaande verharding. Doordat we minder beton toepassen, besparen we op grondstoffen en dus op CO2. We pasten het product toe op het fietsland langs de N355 tussen Leeuwarden en Tytsjerk. Deze week brengen we White Topping aan op de Scholtensteeg in Zwolle. Hier reduceren we de betondikte van 22 naar slechts 8 centimeter op het fietspad en 10 centimeter op de kruising.

Infra-Innovatie-Netwerk

Op donderdag 7 juni nam Schagen Infra deel aan de bijeenkomst van het Infra-Innovatie-Netwerk bij de provincie Overijssel in Zwolle. Het Infra-Innovatie-Netwerk wordt georganiseerd door het CROW en biedt gelegenheid aan deelnemers uit diverse hoeken uit de infrabranche om deel te nemen of te presenteren. De deelnemers bestaan onder andere uit opdrachtgevers, opdrachtnemers en ingenieursbureaus en zijn aanwezig omdat ze met innovatieve producten en processen bezig zijn. Schagen Infra gaf een pitch en stond met een stand op de informatiemarkt om de aanwezigen te informeren over White Topping.

Kennisplatform Betonwegen

Een week later presenteerden we onze innovatie aan leden van het Kennisplatform Betonwegen. Het Betonhuis organiseert een paar keer per jaar bijeenkomsten, waarbij verschillende thema’s centraal staan. Dit keer ging de bijeenkomst volledig over White Topping. Door George Jurriaans werden het principe en de geschiedenis van White Topping uitgelegd. Vervolgens lichtte Schagen Infra toe hoe we de productie en verwerking van White Topping in de provincie Fryslân aanpakten. Ook zijn we ingegaan op de betontechnologische aspecten en de aandachtspunten bij productie en verwerking van White Topping. Onderdeel van het programma was een bedrijfsbezoek aan Schagen Infra.

VOBN

De leden van de VOBN (Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland) waren op donderdag 21 juni op bezoek bij Schagen Infra. Alle leden zijn betonproducenten, waardoor ook dit een mooie gelegenheid was om White Topping onder de aandacht te brengen. Op ons terrein lieten we de proefvakken zien die we hebben aangebracht. In elk proefvak is een ander type vezel aan de betonverharding toegevoegd. Omdat er veel zwaar verkeer over ons terrein rijdt, kunnen we goed in de gaten houden welk type vezel het meest geschikt is om toe te passen.