Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Jaarlijkse Silent Joint®-award`Die Goldene Zugfeder`2014 voor Schagen Groep

Sinds de Schagen Groep in 2006 als voegovergang bij bruggen en viaducten de Silent Joint® is gaan voeren, is haar tot twee maal toe ‘Die Goldene Zugfeder’ toegekend.

De `gouden veer’ is de onderscheiding van het Zwitserse bedrijf RSAG Reparatur und Sanierungstechnik AG, dat dit product heeft ontwikkeld, een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan de aannemer die dat jaar de meeste meters Silent Joint® heeft aangelegd. In 2014 hebben Schagen Infra en Salverda 348 meter Silent Joint® uitgevoerd, waarmee ze opnieuw die onderscheiding in de wacht hebben gesleept, evenals  in 2010.

De van origine Zwitserse geluidsarme, duurzame bitumineuze voegovergang wordt door Schagen Infra en Salverda toegepast bij bruggen en viaducten. In deze bitumineuze voegovergang zorgen spiraalveren tussen hoekprofielen voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de totale breedte van de voegovergang. De hoekprofielen voorkomen schade in het hechtvlak tussen het asfalt en de voegovergang, wat een zeer gunstig effect heeft op de levensduur. Ten opzichte van traditionele stalen voegovergangen heeft deze bitumineuze voegovergang vooral ook als voordeel dat hij geluidsarm is. Waar voor standaard bitumineuze voegovergangen met een levensduur van 5 jaar wordt gerekend, gaat de Silent Joint® zo’n 12 jaar mee!

De door Schagen Infra en Salverda ontwikkelde prefab uitvoering is opgenomen in de MeerKeuzeMatrix Voegovergangen van Rijkswaterstaat, nadat eerder de Silent Joint® alle tests in de Praktijkproeven `Stille duurzame overgangen’ van Rijkswaterstaat glansrijk had doorstaan.

Voor uitgebreide informatie en een film over de Silent Joint®:
https://schageninfra.nl/diensten/silent-joint/

Meest recente project:
https://schageninfra.nl/projecten/672-meter-silent-joint/

SilentJoint