Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Klaar voor de winter

  • Spot Repair
  • Spot Repair
  • Spot Repair
  • Spot Repair
  • Spot Repair
  • Spot Repair

Schagen Infra herstelt wegdekschades op duurzame, veilige en efficiënte wijze. Ook in de winter.

Het koude weer trekt over Nederland. Regen, sneeuw en vorst: in de winter is alles mogelijk. Zitten er scheuren in het wegdek? Dan is het mogelijk dat water de verharding indringt. Bij vorst vriest het wegdek stuk. Zorg daarom dat het wegdek dicht is om erger te voorkomen.

Schagen Infra voert wegdekreparaties ook in de winter uit. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden met hoofduitvoerder Speciale Producten Harry Oosterwijk, h.oosterwijk@schageninfra.nl en 038 – 477 82 29.

EAB

We brengen emulsieasfaltbeton (EAB) aan om rafeling van het asfalt tegen te gaan. Ook herstellen we hiermee spoorvorming en verbeteren we de stroefheid van het asfalt. EAB is een mengsel van steenslag, brekerzand en speciale bitumen. Een nieuwe deklaag aanbrengen is lang niet altijd nodig. Het voordeel van EAB is dat wij deze oplossing snel op locatie kunnen realiseren. Wanneer we EAB aanbrengen op een ondergrond die nog in redelijke staat is, verlengen we de levensduur aanzienlijk.

Scheursanering

Door scheuren in het asfalt komt er water en zout in de wegconstructie. Schagen Infra vult deze scheuren op. We blazen de scheur schoon en droog met hete lucht. Daarna vullen we deze op met hete polymeerversterkte rubberbitumen, die we afdekken met leislag. Door het schoonblazen met hete lucht verkrijgen wij een goede hechting voor de rubberbitumen. Ook bij lage temperaturen is deze bitumen blijvend elastisch. De leislag voorkomt veroudering van de bitumen door UV-straling. Ook krimpvoegen in betonpaden en –platen behandelen wij op deze manier. Zo voorkomen we dat water de verharding indringt en bij vorst de verharding stuk vriest.

Schagen Spot Repair

Door middel van de Schagen Spot Repair (SSR) herstellen we schades aan asfaltwegen. Gaten, craquelé en langs- en dwarsscheuren repareren we met onze eigen infrarood-verwarmingsunit. Groot voordeel is dat we deze werkzaamheden ook kunnen uitvoeren in de winter. Met de Spot Repair herstellen wij het wegdek en verlengen hiermee de levensduur van het asfalt.