Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N34, aansluiting Exloo, gegund aan combinatie Schagen Infra / Bouwbedrijf Salverda

  • n34 foto ondertekening
  • n34 foto ondertekening

De provincie Drenthe heeft het project N34, aansluiting Exloo (E&C), gegund aan de combinatie Schagen Infra en Bouwbedrijf Salverda.

Schagen Infra en Salverda richten het traject in als regionale stroomweg: een weg waar verkeer doorrijdt met 100 kilometer per uur zonder vertragingen door uitritten, rotondes en verkeerslichten. Daarnaast realiseren we een veilige route van de nieuwe aansluiting naar het dorp Ees en maken we een ongelijkvloerse kruising met op- en afritten. Ook aan de fietsers is gedacht in de vorm van een vrijliggend fietspad. Dit is mogelijk aangezien we de N34 verleggen in westelijke richting. Over het viaduct dat we nog aanleggen brengen we ook een vrijliggend fietspad aan. De fiets- en landbouwtunnel onder de N34 verdwijnt, maar de carpoolplaats bij Exloo blijft.

Omwonenden en overige belanghebbenden worden voorafgaand aan en tijdens de realisatiefase geïnformeerd en betrokken bij het project. Tijdens de realisatie richten we een plaats in waar geïnteresseerden veilig kunnen kijken om de ontwikkelingen te volgen.

Donderdag 11 februari is de basisovereenkomst ondertekend. We starten in de zomer van 2016 met de realisatie. Naar verwachting leveren we het project in de zomer van 2017 op. Onze werkzaamheden zijn vanaf de start te volgen via onze projectwebsite, LinkedIn en de BouwApp.