Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

N760 vernieuwd en veiliger

  • opening fietspad N760
  • opening fietspad N760

Vanaf de zomer van 2022 werkte Schagen Infra in opdracht van de Provincie Overijssel aan de N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden. Inmiddels zit ons werk erop en is het traject een stuk veiliger geworden voor al het verkeer. Aanstaande zaterdag, 4 maart, is de N760 onderdeel van de Ster van Zwolle: dé openingsklassieker van het wielerjaar. 

Ster van Zwolle

Ons zusterbedrijf Salverda Bouw is hoofdsponsor van het evenement. De route gaat langs enkele prestigieuze projecten van het bouwbedrijf. En dus ook over het traject dat Schagen Infra in de afgelopen periode een metamorfose gaf. Wat is er veranderd?

Veilige en duidelijke verkeerssituatie

Met het onderhoud aan de N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden is de verkeersveiligheid verbeterd. Onderdeel hiervan zijn veilige oversteeklocaties en duidelijke overgangen van het gebied binnen en buiten de bebouwde kom. We pasten daarom de komovergangen bij IJsselmuiden, Grafhorst en Kamperzeedijk aan. Daarnaast is er in het gebied veel fietsverkeer. Met name schoolgaande kinderen in de basis- en middelbare schoolleeftijd. Langs het grootste deel van het traject legden we een compleet nieuw en vrijliggend betonfietspad aan van 3,5 meter breed. Fietsverkeer kan zich nu veilig verplaatsen. Ook de kruising bij Grafhorst kreeg een metamorfose. Hierdoor is er een duidelijkere scheiding ontstaan tussen langzaam en gemotoriseerd verkeer.

Officiële opening

Eind januari is de N760 officieel geopend door gedeputeerde Bert Boerman. Op de fiets werd het nieuwe, comfortabele fietspad in gebruik genomen.