Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Ondertekening licentieovereenkomst Silent Joint FLEX

Op donderdag 16 november 2017 heeft Gert Brunink in het Zwitserse Langnau im Emmental de overeenkomst ondertekend tussen RSAG en Schagen voor de licentie om in Nederland de Silent Joint FLEX te mogen toepassen.

Samenwerking

De samenwerking tussen Schagen en RSAG dateert van 2008. Het jaar waarin een licentieovereenkomst werd aangegaan voor de toepassing van de (traditionele) Silent Joint als duurzame, geluidreducerende, bitumineuze voegovergang bij kunstwerken in Nederland.

Lange levensduur

De Silent Joint is een bitumineuze voegovergang, waarbij de kern van de bitumenvoeg is voorzien van een spiraalverenpakket en daardoor een zeer lange levensduur heeft.

Prijsvraag

Met de door Schagen doorontwikkelde prefab-versie van de Silent Joint won Schagen in 2009 een innovatieprijsvraag van Rijkswaterstaat, waarbij in uitputtend onderzoek en een praktijkproef de kwaliteit van de Silent Joint werd aangetoond. Sindsdien heeft Schagen vele kunstwerken succesvol voorzien van de (prefab) Silent Joint.

Nieuw bindmiddel

De nieuw ondertekende licentieovereenkomst voorziet in de toepassing door Schagen van de Silent Joint FLEX. Het nieuwe aan de FLEX-uitvoering van de Silent Joint houdt in: een nieuw ontwikkeld kunststof bindmiddel in plaats van een bitumineus bindmiddel en ‘slankere’ afmetingen van de voegovergang door nieuw ontwikkelde spiraalveren.

 

Schagen Infra en Salverda Bouw

Het aanbrengen van Silent Joint-voegovergangen voert Schagen Infra uit in nauwe samenwerking met zusteronderneming Salverda Bouw, waarbij Salverda de eventueel benodigde voorbereidende betonreparaties uitvoert en Schagen Infra de inbouw van nieuwe voegovergangen.

Verwachting

De verwachtingen van Schagen over de nieuwe Silent Joint FLEX zijn groot vanwege de nog hogere kwaliteit en nog langere levensduurverwachting van de voegovergang.

Meer informatie?

Nadere informatie over de Silent Joint FLEX en toepassingsmogelijkheden van deze nieuwe voegovergang zijn te verkrijgen bij Harry Oosterwijk, hoofduitvoerder Speciale Producten