Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

672 meter Silent Joint®

Half juli 2015 is Schagen Infra gestart met de aanleg van 672 meter Silent Joint® (voegovergangen) voor het project ‘Buitenring Parkstad Limburg’. Doel van het project is de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad te verbeteren.

De Buitenring verbindt de gemeenten in de regio en zorgt voor een goede verbinding tussen nationale en internationale wegen. Woonkernen worden hierdoor ontlast. De nieuwe weg biedt kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Limburg. Schagen Infra werkt voor de aanleg van de Silent Joint® in opdracht van BPL Beton: een combinatie van MNO Vervat B.V. en N.V. Besix S.A. Werkzaamheden vinden plaats in Nuth en omstreken en zijn over dertien kunstwerken verdeeld. Eind 2017 leveren we het project op. We verkregen het werk via eerder uitgevoerde voegovergangen in de N281, ook voor de provincie Limburg.

De Silent Joint® is de stilste voegovergang van Nederland. Bij deze bitumineuze voegovergang zorgen spiraalveren tussen hoekprofielen voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de totale breedte van de voegovergang. De hoekprofielen voorkomen schade in het hechtvlak tussen het asfalt en de voegovergang.

Project in cijfers:

Silent Joint® 672 m1
Kunstwerken 13 stuks
Ankers 4480 stuks
Veren 6720 stuks

Recente projecten