Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Asfaltonderhoud Zeewolde

 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde
 • Asfaltonderhoud Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde voerden we het asfaltonderhoud uit. Op diverse locaties in de gemeente onderhielden en repareerden we asfaltwegen. Ook namen we een aantal betonpaden mee. Onderdeel van het project was een pilot op de Groenewoudse Weg.

Pilot op de Groenewoudse Weg

Op de Groenewoudse Weg ontstonden scheuren in het asfalt. De ondergrond op deze locatie bestaat uit klei en veen. De bomen langs de weg gebruiken veel grondwater uit deze lagen. Er viel te weinig neerslag om het grondwater te compenseren, waardoor er zetting plaatsvond. De weg was hobbelig met op veel plekken diepe scheuren, soms wel van een meter diep. Daarom brachten we hier niet alleen een nieuwe laag asfalt aan: we pasten als test een nieuwe fundering toe.

Werkwijze

Nadat we het bestaande asfalt en de puinfundering verwijderden, brachten we een nieuwe laag zand aan, voorzien van een scheidingsdoek. Op het doek plaatsten we een wapeningsnet met daarop een neoloy-rooster. Dit rooster lijkt op een honingraat: het is zeshoekig en vijftien centimeter hoog. We vulden het aan met menggranulaat. Daarna brachten we nog tien centimeter extra menggranulaat aan ter bescherming van het rooster. Het geheel vanaf het scheidingsdoek tot aan de bovenkant van het menggranulaat werkt hierdoor als een plaat, waardoor oneffenheden die in de ondergrond ontstaan niet doorwerken. Zo voorkomen we dat de grondwaterstand invloed heeft op de nieuwe fundering en daarmee uiteindelijk op de nieuwe asfaltlaag. Door deze werkwijze blijft de weg comfortabel.

Veiligheidsmaatregel

De weg is een meter smaller geworden. Hierdoor krijgen de bomen meer ruimte. Ook wordt de snelheid van het verkeer afgeremd, waardoor de weg veiliger is geworden voor het langzame verkeer. Aangezien er veel landbouwverkeer op de Groenewoudse Weg rijdt, hebben we drie passeerstroken van een halve meter breed aan beide zijden van de weg aangelegd. Deze stroken zitten tegenover elkaar. Op deze locaties kunnen tegenliggers elkaar veilig passeren.

Asfaltonderhoudscontract

In het kader van het asfaltonderhoudscontract van de gemeente Zeewolde, voerden we op diverse locaties in de gemeente werkzaamheden uit. In 2020 hebben we onder andere de Winkelweg over een lengte van 2,5 kilometer voorzien van verbredingen. Ook brachten we hier een nieuwe asfaltdeklaag aan met aan beide zijden een strook bermbeton. Daarnaast hebben we een deel van de Sportlaan voorzien van een nieuw asfaltdeklaag. Het asfaltfietspad dat er naast lag, hebben we een halve meter verlegd en vervangen door beton. De werkzaamheden voeren we allemaal uit met ons eigen personeel en materieel!

Recente projecten