Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Betonfietspad Koersensweg in Bathmen 

  • Koersensweg Bathmen
  • Koersensweg Bathmen
  • Koersensweg Bathmen
  • Koersensweg Bathmen

Aan de Koersensweg in Bathmen werken we aan het fietspad. Dat doen we tussen de Marsdijk en de Gorsselseweg. We verbreden het pad en vernieuwen de verharding.

Ruimte voor iedereen

Het bestaande pad was slechts 1,50 meter breed en bestond uit halfverharding. Naast fietsers maken ook veel wandelaars en hardlopers gebruik van het fietspad, maar daarvoor was het eigenlijk te smal. Daarom besloot de gemeente Deventer hier iets aan te doen. Voor de aanpassingen aan het fietspad verwijderden we eerst de halfverharding en de fundering. We hebben cunetten uitgegraven op de nieuwe breedte van 3,00 meter. Vervolgens brachten we zand en de fundering aan en stortten we beton. Zo creëerden we een volwaardig fietspad in twee richtingen, met voldoende ruimte voor fietsers, wandelaars en hardlopers.

Weinig werkruimte

Onze betonmachine, de SM22, heeft rupsen onder de machine in plaats van ernaast, wat bij reguliere slipformpavers het geval is. Het voordeel hiervan is dat we weinig werkruimte naast de machine nodig hebben. En er was ook niet veel ruimte aan de Koersensweg. Met deze machine, die we zelf ontwikkelden, konden we het beton op het hele pad machinaal aanbrengen en op dezelfde wijze verdichten. Door dit continue proces is de kwaliteit van het fietspad overal even hoog.

Duurzaam betonmengsel

We brachten een duurzaam betonmengsel aan. 30% van het mengsel bestaat uit hergebruikt betongranulaat.

Recente projecten