Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Egbert Gorterbrug Almelo

Schagen Infra werkt samen met bouwbedrijf Salverda in het centrum van Almelo. Schagen Infra reconstrueert de Egbert Gorterstraat en de Brugstraat.

Uitvoeringsperiode

Op 9 november 2015 zijn we gestart met de werkzaamheden. In de herfst van 2016 ronden we het project af. In samenwerking met Salverda namen we het project van de gemeente Almelo aan op basis van een meervoudig onderhandse aanbesteding met een UAV-gc-contract.

Werkzaamheden

We vervangen het riool en passen de kruising van de Egbert Gorterstraat met de Brugstraat aan. Salverda is verantwoordelijk voor de bouw van de brug. Deze brug verbindt de beide straten, zodat het Overijssels Kanaal niet meer onderbroken is.

Locatie

We werken in hartje Almelo: de Egbert Gorterstraat ligt tussen het stadhuis, de rechtbank en het station in. Desondanks blijft doorgaand verkeer tijdens onze werkzaamheden te allen tijde gewaarborgd.

Beweegbare brug

De gemeente Almelo streeft naar een waterboulevard tot in het centrum. De realisatie van de brug is hier onderdeel van. De brug wordt in de toekomst omgebouwd tot een beweegbare brug. Het is dan mogelijk te kanoën en waterfietsen in de binnenstad. ’s Winters kan er geschaatst worden.

Project in cijfers (deel 2015)

Ontgraven cunetten 580 m3
Aanbrengen funderingslaag 2600 m2
HWA en GWA riolering 350 m1
Asfalt 800 ton

Foto’s

Sander Nijhof (werkvoorbereider) van de gemeente Almelo maakt geregeld foto’s van de werkzaamheden vanaf zijn werkplek in het stadhuis:

Overige foto’s:

Recente projecten