Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Herinrichting Apeldoornseweg Vaassen

  • vaassen epe apeldoornseweg
  • vaassen epe apeldoornseweg

In Vaassen richten we de Dorpsstraat en Apeldoornseweg opnieuw in en reconstrueren we delen van het riool. De gemeente Epe deed hiervoor een aanbesteding met EMVI-plan. 

Centrum

De Apeldoornseweg gaat over in de Dorpsstraat en is de route richting het centrum. Er zijn ook enkele bedrijven aan de route gevestigd. Genoeg redenen om de bereikbaarheid en informatievoorziening in dit project extra aandacht te geven. Dat beschreven we in de aanbestedingsperiode in ons plan van aanpak. Zo kwam Schagen Infra als Economisch Meest Voordelige Inschrijver naar voren.

Reconstructie

We breken de bestaande situatie op en richten alles opnieuw in. Zowel de voet- en fietspaden, hoofdrijbaan, parkeervakken en groenvoorzieningen. En de riolering. Een deel kan blijven zitten omdat de kwaliteit nog goed is. Wel vervangen we alle huis- en kolkaansluitingen door pvc. Zo voorkomen we dat we achteraf de nieuwe asfaltconstructie moeten opbreken om erbij te kunnen.

Dorpschebeek

Via een duiker stroomt de Dorpschebeek onder de Dorpsstraat door. Deze duiker was aan vervanging toe. We hebben de beek daarom omgeleid, zodat deze kon doorstromen tijdens de werkzaamheden. Na het plaatsen van de nieuwe duikerelementen bouwden we de hele constructie opnieuw op. Inmiddels kunnen weggebruikers de beek weer veilig oversteken.

Planning

Een groot deel van het werk is inmiddels gereed. Maar tot de zomervakantie zijn we nog in Vaassen te vinden om het laatste deel te reconstrueren.

Project in cijfers

Grondverzet 11.000 m³
Riolering (nieuw) 360 m hoofdriool

1130 m vervanging kolk- en huisaansluitingen

Rioolrenovatie 360 m relining van betonbuizen
Kunstwerken 26 m vervangen (koker)duiker
Asfaltverharding 2300 ton
Betonverharding 250 m printbeton t.b.v. afscheiding rijbaan/fietspad

82 m² printbeton middengeleiders

Straatwerk 4800 m² tegels/betonstraatstenen

2600 m gootlagen

3700 m trottoirbanden/opsluitbanden

Groenwerk 35 nieuwe bomen

2800 struiken/heesters

Recente projecten