Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Herinrichting N353 Wilhelminaoord – Noordwolde Zuid

  • wilhelminaoord n353
  • wilhelminaoord n353

In opdracht van de provincie Drenthe voerde Schagen Infra van augustus tot en met oktober 2016 werkzaamheden uit aan de N353.

Werkzaamheden

We verwijderden drempels, bestraatten inritten, brachten een nieuwe duiker aan onder de weg en realiseerden een compleet nieuwe rijbaan. In twee fases braken we de gehele constructie op tot de fundering. Het asfalt brachten we opnieuw aan in drie lagen. Langs de basaltzwarte deklaag van de rijbaan brachten we lichtgrijze suggestiestroken aan.

Functionaliteit

De opdrachtgever koos hiervoor, aangezien eenvoud en een ingetogen beeld in de omgeving passen. Dit beeld is het gevolg van de denkwijze van generaal Johannes van den Bosch in 1818.  Van den Bosch richtte een proefkolonie op, een sociaal experiment. Zijn ideeën vormden de basis van onze huidige verzorgingsstaat. Er waren beperkte middelen beschikbaar, dus functionaliteit was erg belangrijk.

Unieke locatie

De Maatschappij van Weldadigheid heeft als doelstelling het behoud en de ontwikkeling van het historische erf- en gedachtengoed van Johannes van den Bosch. Voor Schagen Infra was het een bijzondere werkomgeving: langs de kant van de weg staan koloniehuisjes en unieke gebouwen.

Boeketten voor aanwonenden

Wegwerkzaamheden zorgen zo nu en dan voor hinder. Om de bewoners te bedanken voor hun begrip en medewerking, ontvingen zij na afronding van het project een boeket van de provincie Drenthe en Schagen Infra. Hierop kregen wij een reactie van een buurtbewoner:

“Wij waren blij verrast met uw boeket bloemen naar aanleiding van de voltooiing van de Koningin Wilhelminalaan. Het is een mooie weg geworden. Ziet er allemaal goed uit. Voor ons als aanwonenden zijn er gelukkig geen dribbelstenen toegepast. Reeds bij aanvang van de werkzaamheden kregen wij het idee dat wij te maken hadden met een eersteklas bedrijf. Goed geoutilleerd, snel, netjes.”

Project in cijfers

Frezen en afvoeren teerhoudend asfalt 5280 ton
Nieuw asfalt 7650 ton
Vervangen duikerelementen 35 m1
Vervangen betonverhardingen 260 m2
Elementenverharding 5200 ehd

 

 

 

Recente projecten