Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Meerpaalplein Dronten

 • Meerpaalplein
 • Meerpaalplein

Met de herinrichting van het Meerpaalplein komt het plein tot leven. We brengen meer groen aan en plaatsen zit- en speelgelegenheden en een waterelement.

Voor de zomervakantie van 2016 stelde de gemeente Dronten een bouwteam samen voor het ontwerp, de voorbereiding en uitvoering. Schagen Infra begint in januari 2017 met de werkzaamheden en rondt deze voor Koningsdag 2017 af.

Het functionele gebruik van het plein blijft mogelijk. De nieuwe inrichting biedt horecaondernemers meer ruimte voor hun terrassen. De weekmarkt en De Meerpaaldagen worden niet gehinderd.

Ontwerp

Het ontwerp van het plein is afgestemd met buurtbewoners en betrokken ondernemers.

 • Waterelement
  Op het plein worden 21 bedriegertjes geplaatst, met daarin LED-verlichting.
 • Speelelement Yalp Sona
  De grote oranje boog van de Sona valt goed op. Het speelelement dat we plaatsen betekent dansen, rennen en speelplezier voor de hele familie. Door op de knop te drukken start één van de spelen, bijvoorbeeld het onthouden van een code of het afleggen van een parcours. Het element is vrij toegankelijk voor meerdere personen tegelijkertijd.
 • Bomen
  Alle bomen blijven bestaan. Ook plaatsen we nieuwe bomen. Het gaat om de Acer, Liquidambar, Liriodendron en Magnolia.
 • Hagen
  Het beeld van de hagen verandert door verschil in hoogtes. Daarnaast zorgen we voor een betere aansluiting op de toegangen van de panden. Het soort blijft gelijk: de Carpinus Betulus. Ook komen er hagen bij.
 • Fietsparkeren
  Alle 94 bestaande fietsnietjes plaatsen we terug op het plein. Er is gekozen voor een andere verdeling bij het gemeentehuis en de Meerpaal.

BDP Khandekar maakte onderstaande tekening van de nieuwe situatie:

Informatievoorziening

Op deze projectwebsite plaatsen we tijdens de uitvoering van het project wekelijks een update. Daarnaast zetten we de BouwApp in, die u gratis kunt downloaden op uw smartphone of tablet. Zoek het project ‘Meerpaalplein’ op en voeg deze toe aan uwlogo bouwapp favorieten. Bekijk de uitleg. Wij verzorgen wekelijks informatie, waarvan u een melding ontvangt.

Recente projecten