Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

NJO rotonde en fietspad Muntweg-Kuinderweg

  • Rotonde Emmeloord - Muntweg Kuinderweg
  • Rotonde Emmeloord - Muntweg Kuinderweg

In opdracht van de provincie Flevoland hebben we een rotonde gerealiseerd ter plaatse van de T-splitsing Muntweg-Kuinderweg. De werkzaamheden startten in juni 2019 en duurden tot eind oktober. 

Verkeersveilige oplossing

Door het groeiende verkeer zorgde de T-splitsing voor steeds meer oponthoud. De rotonde verbetert de doorstroming tussen de A6 en bedrijventerrein De Munt, Steenwijkerland en Weststellingwerf. Bovendien is een rotonde een verkeersveilige oplossing. Er is al een aansluiting gerealiseerd voor het industrieterrein van de gemeente dat nog ontwikkeld wordt.

Betonnen rotonde

De rotonde is gemaakt van beton en daarmee de eerste betonnen rotonde die de provincie heeft laten aanleggen. Ook de aansluitende asfaltfietspaden zijn vervangen door beton. Door de rotonde volledig te voorzien van wapening was het niet nodig uitzetvoegen te maken. Hierdoor is de rotonde onderhoudsarm.

Duurzame werkwijze fietspad

Na het frezen van het asfaltfietspad is het beton aangebracht. Op deze manier hoefden we bijna geen materiaal af te voeren: een duurzame oplossing!

Hinderbeperking

We legden de rotonde buiten de bestaande wegen aan. In één weekend zijn deze wegen aangesloten op de nieuwe rotonde. Hierdoor beperkten we de overlast voor de omgeving.

Project in cijfers

Beton rotonde 1200 m²
Wapening 32.000 kg
Beton fietspad 3400 m²
Beton overrijdbare strook 250 m²
Asfaltverharding aansluitingen 1200 ton

Recente projecten