Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Realiseren fietstunnel bij Vathorst

  • vathorst rotonde 2
  • vathorst rotonde 2

Samen met ons zusterbedrijf Salverda Bouw hebben we in opdracht van de gemeente Amersfoort de fiets- en voetgangerstunnel onder Rotonde 2 bij Vathorst ontworpen en gerealiseerd. Rotonde 2 blijft tijdens de werkzaamheden altijd beschikbaar voor verkeer, zodat we de overlast voor de omgeving beperken.

Verkeersdrukte

De verkeersdrukte rondom de wijk Vathorst in Amersfoort is door de ontwikkeling van de wijk toegenomen en gaat de komende jaren verder toenemen. Door de kruising van het fiets- en voetgangersverkeer met het autoverkeer bij Rotonde 2 in de Bergerboulevard ontstond op drukke momenten stagnatie bij de rotonde. Hierdoor stond de doorstroming van het verkeer op de Bergerboulevard onder druk. Daarom legden we hier een fiets- en voetgangerstunnel aan. Een uitdaging bij deze opdracht was de beschikbare ruimte. De rotonde ligt tussen een aantal woningen en restaurant De Hebberd ligt vlakbij.

Werkzaamheden

Na de zomer van 2020 begon de aanleg van de tunnel. De bouw van de tunnel werd opgedeeld in 2 fases.

  • In fase 1 plaatsten we de gesloten tunnelmoot onder de rotonde aan de oostzijde. Ook werden beide toeritten aan de oost- en westzijde van de rotonde gebouwd. Hierbij bleef de westzijde van de rotonde open, zodat het gemotoriseerd verkeer door kon blijven gaan.
  • In fase 2 begonnen we met het bouwen van de gesloten tunnelmoot onder de rotonde aan de westzijde. Het gemotoriseerd verkeer wikkelden we af via de oostzijde van de rotonde.

UAV-gc

Dit project betrof een UAV-gc-contract in ‘Engineering en Construct’-vorm. Dit wil zeggen dat we zowel verantwoordelijk waren voor de technische uitwerking als de realisatie van de tunnel met de daarbij behorende kwaliteitsborging (SE). Het gehele werk is voor de zomer van 2021 opgeleverd.

Recente projecten