Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Verkeersplein IJsselmuiden

  • verkeersplein ijsselmuiden
  • verkeersplein ijsselmuiden

Schagen Infra heeft in 2018 werkzaamheden uitgevoerd aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden. In opdracht van de gemeente Kampen werd de kruising omgebouwd tot een ovonde.

Verkeersplein

Aan de rand van IJsselmuiden wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van bedrijventerrein Spoorlanden. Tussen het oude en nieuwe deel van Spoorlanden loopt een drukke ontsluitingsweg. De gemeente wilde het nieuwe deel van het bedrijventerrein op deze weg aansluiten, waarbij een goede doorstroming behouden blijft. Daarom werd er gekozen voor een ovale rotonde. Deze zorgt voor een goede doorstroming van het doorgaande verkeer.

Werkzaamheden

Het project bestond voor een groot deel uit grondverzetwerkzaamheden. We realiseerden asfaltverhardingen, betonfietspaden en brachten printbeton in verschillende kleuren en vormen aan. Daarnaast realiseerden we betonnen lijnconstructies in diverse modellen en afmetingen.

Bypass

Tijdens de voorbereiding vroeg de gemeente ons om mee te denken over twee belangrijke aandachtspunten tijdens de werkzaamheden: de veiligheid van fietsers en de bereikbaarheid van het bestaande bedrijventerrein. We stelden een extra bypass voor. Met deze bypass ontsloten we het bestaande bedrijventerrein en konden fietsers, zonder om te rijden, veilig het project passeren.

Project in cijfers

Opbreken bestaande verharding 2500 ton
Ontgraven grond 15.000m³
Leveren en verwerken zand 18.000m³
Aanbrengen puinfundering 12.000m²
Aanbrengen betonnen lijnconstructie (trottoirbanden) 3300m1
Aanbrengen overige betonverhardingen 2200m²
Asfalt 6000 ton

Recente projecten