Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Meerpaalplein Dronten

Projectnieuws


25-03-2017

Parkeerplaatsen De Rede

De parkeerplaatsen aan De Rede vanaf het gemeentehuis tot aan De Rede Eeterij en Drinkerij zijn deze week gereed. Vanaf maandag 27 maart beginnen we met het deel vanaf De Rede Eeterij en Drinkerij tot aan de Meerpaal. Vanaf maandagochtend 07.00 uur is het niet meer mogelijk op de schuine parkeerplaatsen te parkeren die grenzen aan het Meerpaalplein.

Gisteren zijn de drie laatste bomen geplant. De bakken waarin de hagen komen zijn gereed. Vanaf dinsdag worden de hagen aangebracht.

Alle projectupdates

Met de herinrichting van het Meerpaalplein is het plein tot leven gekomen. We brachten meer groen aan en plaatsten zit- en speelgelegenheden en een waterelement.

Voor de zomervakantie van 2016 stelde de gemeente Dronten een bouwteam samen voor het ontwerp, de voorbereiding en uitvoering. Schagen Infra is in januari 2017 met de werkzaamheden begonnen en rondde deze af op vrijdag 21-04-2017.

Het functionele gebruik van het plein bleef mogelijk. De nieuwe inrichting biedt horecaondernemers meer ruimte voor hun terrassen. De weekmarkt en De Meerpaaldagen werden niet gehinderd.

Ontwerp

Het ontwerp van het plein is afgestemd met buurtbewoners en betrokken ondernemers.

 • Waterelement
  Op het plein zijn 21 bedriegertjes geplaatst, met daarin LED-verlichting.
 • Speelelement Yalp Sona
  De grote oranje boog van de Sona valt goed op. Het speelelement dat we plaatsten betekent dansen, rennen en speelplezier voor de hele familie. Door op de knop te drukken start één van de spelen, bijvoorbeeld het onthouden van een code of het afleggen van een parcours. Het element is vrij toegankelijk voor meerdere personen tegelijkertijd.
 • Bomen
  Alle bomen zijn blijven bestaan. Ook plaatsten we nieuwe bomen. Het gaat om de Acer, Liquidambar, Liriodendron en Magnolia.
 • Hagen
  Het beeld van de hagen is veranderd door verschil in hoogtes. Daarnaast zorgden we voor een betere aansluiting op de toegangen van de panden. Het soort is gelijk gebleven: de Carpinus Betulus. Ook kwamen er hagen bij.
 • Fietsparkeren
  Alle 94 bestaande fietsnietjes plaatsten we terug op het plein. Er is gekozen voor een andere verdeling bij het gemeentehuis en de Meerpaal.

BDP Khandekar maakte onderstaande tekening van de nieuwe situatie:

 

Informatievoorziening

Op deze projectwebsite plaatsten we tijdens de uitvoering van het project wekelijks een update. logo bouwappDaarnaast zetten we de BouwApp in.

 

Contact


Meerpaalplein Dronten 038 - 477 17 41
Stuur een e-mail

Delen

Deel deze pagina op: