Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Herinrichting parkeerterrein Dronten

Projectnieuws


23-05-2016

Steenbergenplein geopend

Op woensdag 18 mei openden wethouder Nico Verlaan en Arjan Steenbergen het parkeerterrein. Ze onthulden de nieuwe naam van de parkeerlocatie: het Steenbergenplein.

Van 1963 tot 1999 stond op deze locatie een garage- en mechanisatiebedrijf van de familie Steenbergen. Kleinzoon Arjan bracht een portret mee van zijn opa, de oprichter van het bedrijf.

Ons werk zit er nu op in Dronten. Het parkeerterrein telt 123 parkeerplaatsen en is voorzien van haagjes en bomen. Daarnaast verlegden we de Barkasstraat, realiseerden hierin een voetgangersoversteekplaats en brachten een drempel aan in de Groenlandstraat. We verbeterden de veiligheid en de uitstraling van het terrein.

Wethouder Verlaan maakte de laatste weekwinnaar van de kassabonnenactie bekend: mevrouw Postma. Alle winnaars kunnen hun waardebonnen tot en met 1 juli 2016 inleveren bij de deelnemers. Daarna worden de bonnen niet meer geaccepteerd.

Schagen Infra bedankt alle bedrijven, bewoners en weggebruikers voor hun medewerking!

 

Alle projectupdates

Het parkeerterrein waar vroeger de Fiatgarage stond, beter bekend als locatie Steenbergen (naast de Meerpaal), is op de schop gegaan.

Bouwteam

Voor de zomervakantie van 2015 stelde de gemeente Dronten een bouwteam samen voor het ontwerp en de uitvoering. Zowel medewerkers vanuit de gemeente Dronten, ontwerpbureau BDP Khandekar en wegenbouwbedrijf Schagen Infra waren onderdeel van dit bouwteam.

Periode

Aan de hand van de wensen vanuit de gemeente, buurtbewoners en betrokken ondernemers ontstond een ontwerp dat zowel de veiligheid als uitstraling van het terrein vergroot. Op maandag 22 februari 2016 startte Schagen Infra met de uitvoering. Half mei rondden we onze werkzaamheden af.

Informatievoorziening

logo bouwappOnze werkzaamheden waren te volgen via deze projectpagina. Daarnaast konden geïnteresseerden de BouwApp gratis downloaden op tablet of telefoon. Zij ontvingen een melding wanneer Schagen Infra een update plaatste.

 

Contact


Parkeerterrein Dronten 038 - 477 17 41
Stuur een e-mail

Geleverde diensten

Delen

Deel deze pagina op: