Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

PSO-certificaat Trede 2 behaald!

  • Uitreiking PSO-certificaat.
  • Uitreiking PSO-certificaat.

Onze groei naar sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

Onlangs hebben we Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Afgelopen maandag heeft Stan Broos, operationeel directeur Normec VRO, het certificaat overhandigd aan Jarno Kiers, operationeel manager van Schagen Infra. We hebben het volledige traject succesvol doorlopen met dank aan de begeleiding van Bianca Hofmeijer van Advizius.

Het behalen van het certificaat betekent dat we bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Dit wisten wij bij Schagen Infra natuurlijk al lang, maar deze week hebben we hier ook een officieel certificaat voor ontvangen. En daar zijn wij trots op!

De PSO is een meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Schagen Infra op een kwalitatief goede manier werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. En zo maken we samen morgen!

Meer informatie?

Wil je meer weten over de PSO? Kijk dan op www.pso-Nederland.nl.