Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Ritspad® in finale Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20
  • Innovatie Top 20

In het kader van de week van de circulaire economie, heeft de provincie Overijssel een prijsvraag in het leven geroepen: de Circulaire Innovatie Top 20. Schagen Infra deed mee met het Ritspad®, een circulair fietspad, en haalde de top vijf van genomineerden.  

Organisatoren

Overijssel kent veel innovatieve organisaties en ideeën. Daarom organiseerden VNO-NCW Midden, Stichting Kiemt, de Regio Zwolle, de Twente Board, de Cleantech Regio, de provincie Overijssel en de Rabobank in samenwerking met de partners van CIRCLES de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. Uit 42 inzendingen kwamen 20 genomineerden voort.

Finale

Op woensdag 9 februari 2022 werd in De Gasfabriek in Deventer de finale gehouden. Van de 20 genomineerden werden in de livestream van deze finale korte filmpjes getoond, waaruit het publiek een winnaar kon kiezen. De top vijf uit de genomineerden mocht live een pitch houden, en dus stond Ronald Diele namens Schagen Infra op de bühne. Een jury beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.  Na een stemming van het publiek tijdens de livestream kwam @Webo als winnaar uit de bus voor de publieksprijs. De jury koos @Auping uit als winnaar van de juryprijs.

Trots

Alleen het feit dat we met ons Ritspad® de top 5 van genomineerden haalden, is al een prachtig compliment voor het team dat hier hard aan heeft gewerkt. Het stimuleert ons om verder te blijven innoveren en goed te blijven luisteren naar de vragen uit de markt. Op die manier dragen we met innovatie bij aan een betere wereld van morgen.

Meer weten over het Ritspad®?

In ons vorige artikel over de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 lees je meer over onze deelname aan deze prijsvraag met het Ritspad®.

In samenwerking met de gemeente Zwolle legden we aan de Steinfurtstraat één kilometer Ritspad® aan. Op 29 oktober demonstreerden we de werking van het Ritspad® aan belangstellenden. Beelden van het verwijderen en terugplaatsen van de betonplaten zijn hier te vinden.

Ronald Diele, hoofd Advies, Onderzoek en Ontwikkeling, vertelt graag meer over het Ritspad®. Daarvoor kunnen geïnteresseerden contact opnemen via 038 – 477 82 32 en r.diele@schageninfra.nl.