Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Infra behaalt top 3 Circulair Ondernemen Award

  • pitch circulair ondernemen award
  • pitch circulair ondernemen award
  • pitch circulair ondernemen award
  • pitch circulair ondernemen award
  • pitch circulair ondernemen award
  • pitch circulair ondernemen award

Schagen Infra heeft weten door te dringen tot de laatste ronde van de Circulair Ondernemer Award van stichting Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ). Op de dag van de duurzaamheid, woensdag 10 oktober, beoordeelde de jury onze pitch positief.

Pitch

In onze pitch vertelden we hoe Schagen Infra nu al een begin heeft gemaakt met circulair ondernemen. We hergebruiken asfalt en beton in nieuwe producten. Het aanleggen van fietspaden is één van onze specialiteiten. Dit hebben we gesymboliseerd met een duurzame fiets, die in de pitch en film een rol speelde. De film gaat in op één van onze duurzame producten: het aanleggen van een duurzaam fietspad met hergebruikt materiaal.

Circulair ondernemen

Met alle ontwikkelingen in de maatschappij en in de bouw- en infrasector, komt de focus steeds meer te liggen op circulair ondernemen. Schagen Infra is hierin proactief. Wij zoeken altijd naar oplossingen om CO2-uitstoot te reduceren en meer materiaal hoogwaardig te hergebruiken. Voor ons is deze gedachte niet nieuw; jaren geleden legden wij al ruim 700 zonnepanelen op onze panden, waardoor wij volledig in de eigen elektriciteitsbehoefte voorzien. We blijven onze visie op circulair ondernemen doorontwikkelen en aanscherpen. In onze dagelijkse werkzaamheden zoeken wij elke dag naar verbeteringen.

White Topping

Eén van deze innovatieve ontwikkelingen is White Topping. Deze betonlaag is erop gericht om met behulp van speciale vezels het beton te versterken. Hierdoor kan de hoeveelheid benodigd beton worden teruggebracht en kan de oude constructie grotendeels intact blijven. Dit heeft een enorme reductie van materialen en dus een verkleining van de CO2-footprint tot gevolg.

Award-uitreiking

Op 10 januari 2019 wordt de award uitgereikt. Het winnende bedrijf is een jaar lang het boegbeeld van circulair ondernemen in de regio Zwolle. Het winnen van deze award zou een boost zijn om ons nog beter te profileren als circulair ondernemer.