Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Infra denkt met leerlingen mee over veiliger fietspad

  • voorlichting beton asfalt
  • informatiemarkt wijhe
  • voorlichting beton asfalt
  • informatiemarkt wijhe

30 leerlingen van de Capellenborg in Wijhe denken mee over een oplossing voor de gevaarlijke oversteek bij Den Nul. In het SPOC in Wijhe werd een informatiemarkt georganiseerd, zodat leerlingen vragen konden stellen aan experts. Schagen Infra was aanwezig en gaf input over de mogelijkheden met asfalt en beton.

Veilige oplossing

De leerlingen ontwerpen een slim en veilig fietspad tussen Wijhe en Deventer. Hiervoor gebruiken ze een variant op het computerspel Minecraft, gemaakt door het Nederlandse bedrijf Geofort. Om uiteindelijk realistische ideeën te presenteren aan de lokale politiek haalden ze informatie op bij de aanwezige bedrijven. Vanuit Schagen Infra legden we bijvoorbeeld uit dat het mogelijk is om licht beton aan te brengen, zodat het pad in het donker goed opvalt. Ook boden we oplossingen om het autoverkeer van het fietsverkeer te scheiden.

Informatiemarkt

De informarkt is een initiatief van onder meer raadslid Ralph Kronieger van Olst-Wijhe en architectuurcentrum Het Rondeel uit Deventer. Andere partijen die op de informatiemarkt stonden waren onder andere de wijkagent, Gemeentebelangen en ingenieursbureaus.