Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Infra meest circulaire onderneming van de regio Zwolle

  • Bedrijfsbezoek COA1 (002)
  • Bedrijfsbezoek COA2 (002)
  • Bedrijfsbezoek COA5 (002)
  • Pitch COA2 (002)
  • Bedrijfsbezoek COA1 (002)
  • Bedrijfsbezoek COA2 (002)
  • Bedrijfsbezoek COA5 (002)
  • Pitch COA2 (002)

Vanmiddag is Schagen Infra door de vakjury van Duurzaam Ondernemen Regio Zwolle (DORZ) uitgeroepen tot meest circulaire onderneming van de regio. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Midden en MKB Regio Zwolle heeft onze directeur Gert Brunink de award in ontvangst genomen.

Awardwinnaar

De prijsvraag is voor de eerste keer uitgeschreven om organisaties die een voortrekkersrol hebben op het gebied van circulariteit een podium en waardering te geven. Schagen Infra werd in oktober door middel van een pitch geselecteerd als één van de drie kanshebbers. De award is nu binnen!

Hergebruik asfalt en beton

Gert Brunink: “Wij voelen ons zeer vereerd dat wij deze award hebben gewonnen. Het is een bevestiging van onze manier van werken waar we eigenlijk al ons hele ruim 65-jarige bestaan mee bezig zijn. Dat heeft ons vandaag de dag opgeleverd dat wij al het asfalt en beton dat vrijkomt in projecten volledig hergebruiken in onze nieuwe producten.”

Verlagen CO2-uitstoot

Dat onze ambitie daar niet stopt mag duidelijk zijn. Mede aan de hand van de groeiende aandacht voor circulariteit en duurzaamheid zijn de ambities torenhoog. “Ruim een jaar geleden hebben we besloten om echt concrete stappen te zetten op het gebied van circulariteit. Daarom hebben we een projectmanager Circulariteit aangetrokken die niets anders doet dan bezig zijn met het meer circulair krijgen van onze onderneming en het verhaal vertellen. Inmiddels voeren we actief beleid om het hergebruik te optimaliseren door bijvoorbeeld te kijken naar terugwinning van cement uit beton. Ook hebben wij de ambitie om de komende jaren de CO2-uitstoot drastisch te verlagen. Het winnen van deze award is daarbij een gigantische duw in de rug waarbij we ons geroepen voelen om in onze regio nog meer aandacht te vragen voor circulair ondernemen”, aldus Gert Brunink.

Bierviltje

Wij doen dit alles onder de noemer van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN. Brunink: “In onze ambities staan we niet alleen. Dit blijkt heel duidelijk uit de SDG’s die een aantal jaar geleden gelanceerd zijn. Deze hebben wij omarmd in ons beleid en geven ons richting. Het beleid daarin hebben we geprobeerd zo simpel mogelijk weer te geven door het op een bierviltje te laten passen. Onze ambities dragen we graag uit in onze voortrekkersrol. De komende maanden staan we op een aantal beurzen waar de SDG’s en circulariteit de hoofdthema’s zijn.”