Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Schagen Infra realiseert nieuwe fietsroute

In opdracht van deFietspad Vechtdijk gemeente Hardenberg heeft Schagen Infra een fietspad langs de Vecht bij de Loozensche Linie gerealiseerd. Wethouder Jannes Janssen, gemeente Hardenberg en DB-lid Wim Stegeman, waterschap Vechtstromen openden vrijdag 17 april het fietspad, dat de naam Linielaantje heeft gekregen. Onderdeel van het project was de bouw van een 35 meter lange, stalen brug over de Vecht.

Met het aanleggen van een brug over de Vecht en een fietspad langs de noordwestzijde van de Vecht, zijn de toeristisch-recreatieve mogelijkheden in het gebied rond de Loozensche Linie verder versterkt. De nieuwe brug ligt tussen het eiland bij de Loozensche Linie en de noordwestelijke oever van de Vecht. De brug is ruim 30 meter lang en 3 meter breed. Vanaf hier legde Schagen Infra een betonnen fietspad aan over de dijk langs de Vecht. Dit fietspad sluit aan op de Pothofweg, die is opgeknapt en geasfalteerd. Aan het eind van de Pothofweg kunnen fietsers de N34 oversteken en zo het Engelandsebos bereiken. Als onderdeel van de verbetering van de N34 wordt hier op termijn een tunnel aangelegd.

In het gebied rond de Loozensche Linie, tussen Gramsbergen en Hardenberg, zijn verschillende recreatieve en toeristische mogelijkheden. Enkele jaren geleden is hier een fietspad tussen de Hardenbergerweg en de Vechtarm aangelegd. Vanaf hier kunnen fietsers via een pontje over de Vecht het eiland bereiken. Door de aanleg van het nieuwe fietspad en de brug is een fietsroute van 3,5 kilometer ontstaan tussen de Hardenbergerweg en het Engelandsebos.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Frank Uilenbroek.