Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Economische groei

Het creëren van waardig werk en stabiele economische groei past bij ons als familiebedrijf dat sinds 1951 bestaat.

Continuïteit

De missie van ons familiebedrijf is het zorgen voor continuïteit. Dit langetermijndoel zorgt voor rust en stabiliteit, zowel voor de onderneming als het personeel en de aandeelhouders. Langdurige dienstverbanden en veel vaders en zonen en dochters die bij ons werkzaam zijn, zijn daar sprekende voorbeelden van. Continuïteit vanuit de aandeelhouders draagt zorg voor ‘geduldig’ kapitaal en een sterke financiële en onafhankelijke positie waarmee duurzame groei van de onderneming gefinancierd wordt.

Familiebedrijfscultuur

We bieden onze ruim 150 medewerkers een sociale en veilige werkomgeving, waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierdoor kennen wij weinig personeelsverloop. Het ziekteverzuim is laag en we beschikken langdurig over de expertise van onze medewerkers. Binnen onze familiebedrijfscultuur zijn medewerkers onderling betrokken en wordt er op informele wijze samengewerkt. We bieden doorgroeikansen en faciliteren loopbaanontwikkeling. Binnen onze organisatie hebben wij een gezonde mix van ervaren medewerkers en young professionals.

Circulariteit

Begrippen als duurzaamheid en circulariteit passen als vanzelfsprekend bij ons bedrijf. De visie daarop is dat ons bedrijf alleen een toekomst heeft als we zorgdragen voor ons milieu en onze omgeving, zodat volgende generaties ook een duurzame toekomst hebben. Enkele cultuurwaarden die ons familiebedrijf kenmerken zijn betrokkenheid, inspraak, trots, passie, optimisme en zelfstandigheid. Deze waarden bepalen ons bedrijfs-DNA en zijn zichtbaar in het werk dat we dagelijks uitvoeren.

Werken bij Schagen Infra

Verhalen van onze collega’s en de vacatures zijn te vinden op onze werken-bij-website.

Contact


Erik van de Worp Projectmanager Circulariteit 038 - 477 17 41
Stuur een e-mail