Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Opleiden en afstuderen

Schagen Infra is een erkend leerbedrijf. We hebben circa tien leermeesters in dienst die vakkennis aan de leerlingen overbrengen. Jaarlijks bieden wij tientallen studenten van alle opleidingsniveaus een stageplaats aan. De stagiairs worden actief begeleid door hun leidinggevende. Een groot deel van ons huidige personeelsbestand heeft via hun stageplek een vast dienstverband bij ons gekregen.

Bbl

Door onze deelname aan het Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen in de Grond-, weg- en waterbouw, InfraVak, stromen met regelmaat vakbekwame arbeiders in bij ons bedrijf. Tijdens hun opleiding gaan ze gemiddeld één dag per week naar school en werken ze vier dagen per week bij ons.

Mbo

Aan mbo-leerlingen bieden wij stages en leerprojecten aan. Ook organiseren we themaweken voor deze doelgroep. Via de Vrienden van de GWW Infra voorzien we de leerlingen van praktijkinformatie. Door voor een echte opdrachtgever aan een casus te werken, ontwikkelen zij goede communicatieve vaardigheden en een juist beeld van de praktijk.

Hbo

Naast het aanbieden van hbo-stages is er ook een mogelijkheid om af te studeren bij Schagen Infra. Wij stellen een werkplek, begeleiding en laboratoriumfaciliteiten beschikbaar tegenover een, bij voorkeur, eigen studievraag van de student of leerling.

Gastcolleges

Omdat wij van mening zijn dat een goede aansluiting van opleidingen aan de praktijk belangrijk is, ondersteunt Schagen Infra diverse onderwijsinstellingen door gastcolleges te geven over wegenbouw aan hbo-studenten Civiele Techniek. Zo leveren wij een bijdrage aan het opleiden van vakbekwame mensen in de sector. Ook bezoeken studenten en leerlingen ons wegenbouwlaboratorium in Hasselt, om informatie op te doen over producten en producteigenschappen.

Brandpunt heeft twee leerlingen geïnterviewd voor de serie Tenminste Houdbaar Tot. Eén van onze leerlingen is hierbij gevolgd. Daarnaast heeft het SOMA College een leerling en collega van ons geïnterviewd:

Contact


038 - 477 17 41
info@schageninfra.nl