Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Veilig werken in de warmte

De temperaturen liegen er deze week niet om. Werken in de warmte is niet direct gevaarlijk, maar kan wel als hinderlijk worden ervaren. Reden genoeg voor Schagen Infra om maatregelen te treffen om medewerkers koel te houden.

Zo adviseren wij meerdere pauzes in te lassen, waarin medewerkers extra kunnen drinken. Dit is meteen een moment om wat schaduw mee te pakken, wat vooral tussen 12.00 en 15.00 uur belangrijk is. We zorgen daarom ook voor voldoende verfrissende dranken op de verschillende locaties waar we aan het werk zijn.

Om verbranding te voorkomen, raden wij medewerkers aan zich in te smeren met een zonnebrandcrème van minstens factor 15. Om zoveel mogelijk lichaamsdelen te beschermen is het dragen van een lange broek en een shirt verplicht. Ook een pet of helm met nekflap biedt bescherming tegen de zon.

Daarnaast vragen wij medewerkers ook een beetje te genieten van de zon, want zo vaak hebben we hem nog niet gezien dit jaar! Bij onze collega’s van bouwbedrijf Salverda genieten ze in ieder geval. Zij werden op het werk getrakteerd op ijsjes door De Telegraaf: Filmpje De Telegraaf

Onze medewerkers ontvingen deze flyer met tips:
Werken in de zomer