Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Voordelen gespreide zomervakantie

Na een gespreide zomervakantie zijn we vanaf vorige week weer “compleet”. De eerste groep medewerkers mocht al vanaf week 29 genieten van de vakantie. De laatste groep is in week 31 vertrokken en afgelopen week weer begonnen. Het voordeel van deze vakantiespreiding is dat we de hele zomer konden doorwerken en een groot deel van onze mensen, machines en installaties beschikbaar waren voor onze opdrachtgevers en klanten.

Sinds 2014 houden we binnen Schagen Infra geen gezamenlijke bouwvaksluiting meer . We gaan gespreid met vakantie en het bedrijf blijft geopend. Doordat we steeds meer vragen uit de markt kregen en omdat we het eigenlijk zonde vinden in de mooiste tijd van het jaar met vakantie te gaan, hebben we binnen Schagen Infra een vakantierooster opgesteld voor een gespreide zomervakantie. Hierdoor blijft het bedrijf geopend.

Hierbij een greep van de werkzaamheden die we uitvoerden terwijl anderen met vakantie waren:

We openden de Nunspeterweg in de gemeente Elburg, waar we in tien weken tijd de rijbaan van nieuw asfalt hebben voorzien, de trottoirs opnieuw betegelden en waar nodig de rioolaansluitingen vervingen. Wethouder Henk Wessel opende de rijbaan, samen met onze directeur Gert Brunink.

Daarnaast ging het project Groot Onderhoud Zwolle door tijdens de vakantieweken. We voorzagen zowel de IJsselallee als de Blaloweg van nieuw asfalt.

In Kampen startten we met de reconstructie van het parkeerterrein van voetbalclub Go Ahead Kampen. Voordat het seizoen in volle gang is, ronden wij onze werkzaamheden af.

Ook waren we tijdens de vakantieweken in Limburg te vinden. Hier legden we de eerste meters Silent Joint aan voor het project ‘Buitenring Parkstad Limburg’. Meer informatie over dit project is hier te vinden: 672 meter silent joint

In De Wolden, Hardenberg en Westellingwerf brachten we slijtlagen aan.

Bovendien ging de levering van beton en asfalt door. Naast diverse collega-bedrijven, waren we natuurlijk zelf ook afnemer.

Dankzij onze speciale betonmachines zijn wij in staat betonpaden aan te leggen in moeilijk begaanbaar gebied, waarbij weinig werkruimte aanwezig is. Dit kwam goed van pas op de geluidswal naast de Hasselterweg in Zwolle. Daar brachten we een betonpad aan op een hoogte van 4,5 meter. Aan beide zijden was slechts 35 centimeter ruimte aanwezig naast de verharding.

Naast de uitvoering van projecten, ging ook de voorbereiding van aangenomen projecten door in de vakantieperiode. Onder andere in Beilen, op industrieterrein De Zuidmaten. Inmiddels zijn we hier al een aantal weken aan het werk. De voortgang is te volgen via de BouwApp, te downloaden op telefoon en tablet. Zoek in de app naar De Zuidmaten te Beilen en voeg deze toe aan de favorieten. Bij elke update die wij plaatsen, ontvangen volgers een berichtje. Ook op onze website plaatsen we elke week een nieuwsupdate op deze pagina: De Zuidmaten Beilen

Daarnaast voerden we voor het herstel van de fietspaden in de Schoorlse Duinen voorbereidingswerkzaamheden uit, zoals inkoop van materiaal en het schrijven van projectplannen. De werkzaamheden zijn deze week van start gegaan.

Wij kijken terug op een productieve ‘zomervakantie’, waarin iedereen van zijn of haar broodnodige rust heeft kunnen genieten, maar waarin ook onze projecten en leveranties konden doorgaan.