Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Week van de circulaire economie: dag 2

  • sdg 8
  • sdg 8

Vandaag is het de tweede dag in de ‘Week van de circulaire economie’ en de eerste dag dat we op de Infra Relatiedagen in Hardenberg staan. Onze beursstand staat in het teken van circulariteit en duurzaamheid. In het kader de ‘Week van de circulaire economie’ behandelen we elke dag één of meerdere thema’s van ons beleid. Vandaag schrijven we over SDG 8: hoe we als werkgever willen zijn.

Goed werkgeverschap

Als familiebedrijf ambiëren we goed werkgeverschap waarin we omkijken naar elkaar en gaan voor meervoudige groei. Dat kenmerkt zich door een personeelsbestand met veel vaste en langdurige dienstverbanden. Daarin is plek voor ieder mens. Wij hebben veel stagiairs en leerlingen in dienst: zowel op kantoor als buiten in de uitvoering. Een goed opleidingsbeleid en mogelijkheden voor groei en persoonlijke ontwikkeling zijn in onze organisatie zeer nadrukkelijk aanwezig. We hanteren een jaarmodel waarmee drukke en rustige werkperiodes met elkaar worden verrekend, zodat onze medewerkers een constanter inkomen hebben. Ook werken we zoveel mogelijk samen met partners die invulling kunnen geven aan ‘inclusief werk’.

Voorlichting

We zijn nauw betrokken bij regionale onderwijsinstellingen. Hieraan geven we vorm door middel van diverse gastcolleges, deelname aan werkveldadvies- en beoordelingscommissies en snuffelstages. Tevens ontwikkelen we concepten om jong talent geïnteresseerd te maken voor onze sector door een traineeship, in samenwerking met diverse overheidsinstanties.

Sponsoring

Door ons sponsorbeleid zijn we maatschappelijk betrokken. We sponsoren diverse regionale initiatieven op het gebied van sport, cultuur en zorg. We werken mee aan evenementen om jongeren te informeren en enthousiasmeren voor onze sector, maar ook over veiligheid op bouwplaatsen.