Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Week van de Circulaire Economie – dag 4

Schagen is een familiebedrijf, waar het streven naar continuïteit belangrijk is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, en daarbij duurzaam werkgeverschap is, een thema dat ons past als een jas! We geven dit vorm, samen met de impact die wij als bedrijf hebben op onze omgeving, aan de hand van de SDG’s 8 en 11.

Lange dienstverbanden

sdg 8Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij binnen Schagen veel medewerkers hebben met langdurige, vaste dienstverbanden. We hebben zelfs collega’s die hun hele werkzame leven bij ons werken! Goed zorgdragen voor onze mensen is voor ons vanzelfsprekend.

Onderwijsprogramma’s

Ook bieden we veel stage- en leerwerkplekken voor studenten op ieder niveau binnen ons bedrijf. We zijn nauw betrokken binnen onderwijsprogramma’s die bij ons passen. Zo geven we gastcolleges, nemen we deel aan werkveldadvies- en beoordelingscommissies en stellen we ons bedrijf open voor bedrijfsbezoeken door studenten en voor (snuffel)stages. Op deze manier enthousiasmeren we jongeren en studenten voor ons vak.

Sponsoring

We willen een duurzame impact hebben op onze omgeving. We maken tenslotte deel uit van een groter geheel. Door middel van sponsoring en betrokkenheid bij regionale onderwijsinstellingen, leveren we een maatschappelijke bijdrage. We bieden bijvoorbeeld onze medewerkers aan om sponsoraanvragen te doen voor de doelen en verenigingen waar ze zelf als vrijwilliger actief zijn. Zo steunen we veel sportevenementen, cultuur en zorg in de regio.

Leefbaarheid

girlsday 2019

Girlsday 2019

En natuurlijk doen we ons werk in leefomgevingen van mensen. We doen er alles aan om de overlast op onze projecten minimaal te laten zijn. Ook besteden we veel aandacht aan communicatie met omwonenden, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten.

SROI

In 2015 werden wij geconfronteerd met Social Return On Investment (SROI), wat bij veel van onze aanbestedingen is ingezet door onze opdrachtgevers. Dit is bedoeld om te stimuleren mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij het arbeidsproces. Doordat we veel samenwerken met gemeentes (met ‘kaartenbakken’) hebben we hier al veel in kunnen doen. De afgelopen vijf jaar hebben we voor bijna 2,5 miljoen euro aan SROI ingevuld door de inzet van Wajongers, mensen uit de bijstand of WW.

Koffie

Een ander voorbeeld is de koffie die we drinken. Door bewust te kiezen voor leverancier Pure Africa, dragen we bij aan social impact en drinken we tegelijk goede koffie. Dit inspireert ons om op dezelfde wijze naar onze rol te kijken.

Samen maken we morgen

Het past bij ons om niet alleen voor de buitenwereld duurzaam te acteren. Ook voor onze eigen medewerkers willen we een duurzame, bewuste werkgever zijn. In ons bericht over ‘energie en klimaat’ (dag 2) hebben we verteld over onze plannen om te elektrificeren. Dit willen we niet alleen omdat onze omgeving het vraagt, maar ook omdat we het zelf belangrijk vinden. Op die manier geven we uiting aan het zijn van een duurzame organisatie. Zo willen wij met een gerust hart ons bedrijf over kunnen dragen aan een nieuwe toekomstige generatie. ‘Samen maken we morgen’.