Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Week van de circulaire economie: dag 4

  • asfalt N34
  • asfalt N34

Dag vier dag van de ‘Week van de circulaire economie’: de laatste dag waarop we met onze circulaire beursstand op de Infra Relatiedagen in Hardenberg staan. Elke dag vertellen we iets over ons duurzame en circulaire beleid dat aan de hand van de Sustainable Development Goals geschreven is. Vandaag zijn dit SDG 12 en 13: verantwoorde productie en consumptie en klimaatactie.

Verantwoorde productie en consumptie

Productie moet en kan schoner. Ons uitgangspunt is ‘meer produceren met minder’. Daarbij kijken we kritisch naar het energievraagstuk van SDG 7, maar ook naar de materialen die we gebruiken voor onze producten en hoe we door innovaties in het productieproces beter en schoner kunnen produceren. Door de aanvoer van grondstoffen grotendeels via water te laten plaatsvinden, is de hoeveelheid uitstoot per ton materiaal veel minder. Met behulp van een verrijdbare betoncentrale kunnen we lokaal betonmortel produceren, waardoor de hoeveelheid transport naar uitvoeringslocaties minimaliseert. Ook hebben we een eigen zandwinning dichtbij onze productielocatie. Deze zorgt voor minimaal transport. Maar ook door lokaal betonmortel in te kopen, bij betoncentrales gelegen dicht bij een uit te voeren project, is het transport minimaal.

Klimaatactie

We moeten goed zorgen voor het klimaat en de natuur die daar onderdeel van is. Daarnaast zijn we bewust bezig met onze CO2-uitstoot, zodat we die kunnen blijven verminderen. Ook kijken we naar de mogelijke gevolgen van klimaatverandering en hoe die zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Afwatering en een goede waterhuishouding nemen we mee in de ontwerpen die we maken. Ditzelfde doen we met lokale biodiversiteit en waar mogelijk stellen we maatregelen voor om de biodiversiteit te behouden of versterken.