Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Wegdekschade? Laat het repareren. Dat kan ook in de winter!

  • specialeproducten
  • specialeproducten

Het koude weer komt er weer aan. Regen, sneeuw en vorst: in de winter is alles mogelijk. Zitten er scheuren in het wegdek? Dan is het mogelijk dat water de verharding indringt. Bij vorst vriest het wegdek stuk. Zorg er daarom voor dat het wegdek dicht is om erger te voorkomen. Wij kunnen wegdekreparaties uitvoeren, ook in de winter. We herstellen wegdekschades op duurzame, veilige en efficiënte wijze. Daarvoor hebben we meerdere mogelijkheden.

Scheursanering

Door scheuren in het asfalt komt er water en zout in de wegconstructie. Wij vullen deze scheuren op. We blazen de scheur schoon en droog met hete lucht. Daarna vullen we deze op met hete polymeerversterkte rubberbitumen, die we afdekken met leislag. Door het schoonblazen met hete lucht verkrijgen wij een goede hechting voor de rubberbitumen. Bij lage temperaturen is deze bitumen blijvend elastisch. De leislag voorkomt veroudering van de bitumen door UV-straling. Ook voegen in betonpaden en –platen behandelen wij op deze manier. Zo voorkomen we dat zand en vuil in de voeg komt en hierdoor de bewegingscapaciteit wordt beperkt.

Schagen Spot Repair

Door middel van de Schagen Spot Repair (SSR) herstellen we schades aan asfaltwegen. Gaten, craquelé en langs- en dwarsscheuren repareren we met onze eigen infrarood- verwarmingsunit. Groot voordeel is dat we deze werkzaamheden ook kunnen uitvoeren in de winter. Met de Schagen Spot Repair herstellen wij het wegdek en verlengen  hiermee de levensduur van het asfalt.

EAB

We brengen handmatig emulsieasfaltbeton (EAB) aan om rafeling van het asfalt tegen te gaan. Ook herstellen we hiermee spoorvorming en verbeteren we de stroefheid van het asfalt. EAB is een mengsel van steenslag, brekerzand en speciale bitumen. Een nieuwe deklaag aanbrengen is lang niet altijd nodig. Het voordeel van EAB is dat wij deze oplossing snel op locatie kunnen realiseren. Wanneer we EAB aanbrengen op een ondergrond die nog in redelijke staat is, verlengen we de levensduur aanzienlijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door het herstellen van kleine schades kan groot onderhoud worden uitgesteld. Bij deze duurzame manier van werken, wordt minder nieuw materiaal gebruikt en kan bespaard worden op het onderhoudsbudget. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden met onze projectleider Speciale Producten Harry Oosterwijk, h.oosterwijk@schageninfra.nl en 038 – 477 82 29.