Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Werkzaamheden parkeerlocatie Steenbergen gestart

  • Steenbergen
  • Steenbergen
  • Steenbergen
  • Steenbergen

Dinsdag 23 februari 2016 zetten wethouder Vis en Verlaan samen met directeur van Schagen Infra Gert Brunink de schop in de grond op parkeerterrein Steenbergen in Dronten. De werkzaamheden voor de reconstructie tot permanente locatie voor 123 parkeerplaatsen zijn hiermee van start gegaan.

Verbetering uitstraling en veiligheid
Het ontwerp, dat gezamenlijk tot stand is gekomen met gemeente, buurtbewoners en betrokken ondernemers, biedt 123 parkeerplaatsen. Daarnaast verbetert de uitstraling van het terrein door haagjes en bomen en wordt de veiligheid vergroot door een voetgangersoversteekplaats aan de Barkasstraat en een drempel ter plaatse van de Groenlandstraat. “Groen, ruimtelijk en multifunctioneel; weer een parel aan de parelketting die we samen met inwoners en ondernemers van het centrum van Dronten aan het maken zijn”, zo omschreven beide wethouders vanmiddag het beoogde resultaat van de reconstructie van parkeerlocatie Steenbergen.

Bouwteam
In de zomer van 2015 stelde de gemeente Dronten een bouwteam samen voor het ontwerp en de uitvoering. Zowel medewerkers vanuit de gemeente, ontwerpbureau BDP Khandekar en wegenbouwbedrijf Schagen Infra waren onderdeel van dit bouwteam. Aan de hand van de wensen vanuit de gemeente, buurtbewoners en betrokken ondernemers is een ontwerp ontstaan dat zowel de veiligheid als uitstraling van het terrein vergroot.