Direct contact: 038 - 477 17 41
lines

Werkzaamheden winkelgebied Diezerbrink afgerond

  • persmoment diezerbrink
  • persmoment diezerbrink

Uit handen van Annet Kroes, voorzitter van ondernemersvereniging Diezerbrink, ontving wethouder René de Heer gisteravond de eerste spaarkaart ‘Het Diezerbrinker Hoefje’. René de Heer bood andersom een hoefijzer aan dat teruggeplaatst wordt in het gebied. Hiermee sloten ze samen de werkzaamheden aan de Vechtstraat, Thomas à Kempisstraat, de Brink en een deel van de Rhijnvis Feithlaan af.

Meer ruimte voor voetganger en fiets

In opdracht van de gemeente Zwolle voerden wij de wegwerkzaamheden van de tweede fase in het winkelcentrum uit. We versmalden de rijbanen van de Vechtstraat en de Thomas à Kempisstraat. Ook voorzagen we beide straten van nieuwe hemelwaterriolering. Zo is er meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Ook een deel van de Brink viel binnen het projectgebied. Hier vernieuwden we het straatwerk van zowel de rijbaan, de voetpaden en de parkeerplaatsen.

Vechtstraat éénrichtingsweg

Een van de veranderingen is dat het winkelgedeelte van de Vechtstraat een éénrichtingsweg is geworden. Vanaf de Thomas à Kempisstraat kan verkeer de straat inrijden. Aan een kant van de weg legden we parkeerplaatsen voor auto’s aan. De andere zijde richtten we in voor het parkeren van de fiets.

Levendiger en veiliger

‘We zijn heel blij met de verbeteringen van ons winkelgebied’, aldus Annet Kroes. ‘Onze klanten reageren heel positief. De bereikbaarheid van de winkels en het fietsparkeren zijn heel goed geworden en het is nu groener en nog gezelliger. Het nodigt echt uit om rond te lopen of even te gaan zitten’. René de Heer vult aan: ‘Ook de verbinding van en naar de binnenstad is veel beter,  levendiger en veiliger geworden.’ Het project zou feestelijk worden afgesloten, samen met de buurt. Helaas lukt dat nu niet om samen te vieren.

Spaaractie Hoefijzertjes sparen loopt tot 19 december

In september stemden de ongeveer 110 Diezerbrink-ondernemers opnieuw voor de BIZ: Bedrijven Investeringszone. ‘In het bijbehorende plan staat ook dat we meer met klantbinding willen doen’, zegt Annet Kroes. ‘Daarom zijn we deze Diezerbrinker-Hoefijzertjes-spaaractie gestart’. Als klanten iets kopen bij één van de winkels of horecazaken in Diezerbrink, krijgen ze een hoefijzertjesstempel. Bij 10 stempels is de kaart vol. Volle kaarten kunnen in één van de bussen ingeleverd worden. Klanten maken dan kans op een goodiebag ter waarde van € 50,00, vol Diezerbrink-producten. De actie loopt tot 19 december.

Sfeervol verlicht, kerstboom gaat weer aan

‘De Diezerkade, Thomas à Kempisstraat en de Vechtstraat zijn momenteel ook gezellig verlicht. ‘Dat maakt het extra sfeervol om hier te komen winkelen’, zo besluit Annet Kroes, die ook heel blij is met de samenwerking met de gemeente Zwolle.